Encara no t'has estalviat ser en una mesa electoral: l'allau d'al·legacions obliga a fer nous sortejos

El Tribunal Superior de Justícia informa que és possible rebre la convocatòria fins al divendres anterior als comicis

Una mesa electoral de les eleccions generals anteriors
Una mesa electoral de les eleccions generals anteriors | Europa Press
Nació
14 de juliol del 2023
Actualitzat a les 18:05h
Nova convocatòria electoral aquest 2023 i, per tant, noves meses electorals per confeccionar. Des del 22 de juny i fins al 28 de juny, els governs municipals de tot l'Estat van confeccionar les llistes de tots aquells que hauran de ser presidents, vocals i substituts de meses pels comicis del 23 de juliol. Formar-ne part sempre ha estat una preocupació per a moltes persones, especialment les d'enguany, previstes per a les vacances d'estiu per a milers de ciutadans, pel qual molts es van sentir alleugerits quan van comprovar que no els havia arribat la convocatòria. Ara, però, cal tornar a estar alerta.

Aquest divendres, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha informat que l'allau d'al·legacions a les juntes electorals arran de la coincidència dels comicis i les vacances ha provocat que sigui necessari un nou sorteig per reemplaçar les persones eximides. Per això, fins al divendres anterior a les eleccions, amb només dos dies de marge, serà possible rebre la convocatòria que obligui a presentar-se al col·legi electoral.

A més, els que han demanat el vot per correu no queden alliberats de formar part d'una mesa electoral del 23 de juliol. Per això mateix, cal estar atents a la publicació de les llistes, a les bústies o a l'arribada de notificacions de Correus per saber si has estat escollit o no. L'excepcionalitat d'aquests comicis permet que totes aquelles persones que hagin contractat un viatge abans del 30 de maig puguin evitar formar part d'una mesa.