ERC sortirà del Govern si Puigdemont convoca eleccions

L'executiva dels republicans ha acordat aquesta mesura davant l'enuig provocat per l'anunci dels comicis fet pel president català

Reunió recent de l'executiva d'ERC.
Reunió recent de l'executiva d'ERC. | ERC
26 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 15:09h
L'executiva d'ERC ha decidit que el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, els consellers republicans i els altres alts càrrecs de la Generalitat dimitiran dels seus càrrecs si Carles Puigdemont finalment opta per convocar eleccions, segons han explicat fonts del partit a NacióDigital. Aquesta ha estat la principal conclusió de la reunió de la cúpula del partit que s'ha celebrat just després que el president català els comuniqués que renunciaria a la proclamació de la independència i optaria per celebrar uns comicis, si l'Estat aparca l'aplicació de l'article 155.

Els republicans han mostrat amb boca petita des del primer moment el seu rebuig a aquesta decisió, ja que asseguren que, tant al Govern com en el si de la coalició de Junts pel Sí, havien pressionat perquè la resposta al govern espanyol fos l'aixecament de la suspensió de la declaració d'independència. De fet, una enquesta interna d'ERC apunta que quasi tres quartes parts dels independentistes neguen que una convocatòria d'eleccions ajudi a resoldre el conflicte polític actual.