Especial amnistia. Per què molesta tant?

L'«Snooker» a Nació, l'espai polític més «hardcore», aborda les incògnites per resoldre de la llei que marcarà el primer tram de la legislatura espanyola i que ha estat clau en el viratge de Junts

Especial de l'Snooker sobre la llei d'amnistia
Especial de l'Snooker sobre la llei d'amnistia | Núria Garrido
Nació
07 de desembre del 2023
Actualitzat el 08 de desembre a les 16:06h


El pròxim dimarts, 12 de desembre, es debat l'admissió a tràmit de la llei d'Amnistia al Congrés. La norma, els seus efectes polítics i legals, marcaran el primer tram de la legislatura i han mobilitzat en contra a amplis sectors de la judicatura, la dreta política i mediàtica i els funcionaris de l'estat. Per contra, els independentistes hi veuen un triomf després que hagin aconseguit que el PSOE rectifiqui la seva oposició inicial. Com s'ha arribat a aquesta llei? Què s'hauria de modificar al Congrés per evitar que els jutges la desactivin? I si quan ja s'ha aplicat el Constitucional la tomba, què passa? Són preguntes que intentem respondre posant-hi context. 

En el nou episodi de l'Snooker parlarem d'aquesta llei clau. El podeu escoltar a YouTube, a Spotify, a Google, a Apple Podcast i a Ivoox. N'hem parlat amb Ferran Casas, subdirector de Nació i conductor del programa, amb Oriol March, cap de Política, i amb Bernat Surroca, redactor de tribunals. Per saber-ne més, hem conversat amb l'advocada Magda Oranich, que va viure l'amnistia de 1977 i ens ha traçat alguns paral·lelismes i donat les claus de la reacció judicial.
Arxivat a