Feijóo assegura que el seu objectiu electoral és que «tot el centre dreta català es digui PP»

Alejandro Fernández presenta el Partit Popular com el tercer intent d'alternativa al nacionalisme després de Pasqual Maragall i Ciutadans

Pere Lluís Huguet, Alberto Núñez Feijóo i Alejandro Fernández, avui a Tarragona.
Pere Lluís Huguet, Alberto Núñez Feijóo i Alejandro Fernández, avui a Tarragona. | ACN
09 de maig del 2024
Actualitzat a les 20:58h

 

El PP entoma les hores finals de la campanya amb la pressió que té per guanyar centralitat, intentar ser decisius al Parlament i capgirar la relació de forces amb Vox. Això explica que Alberto Núñez Feijóo s'hagi abocat en aquesta campanya, aquest dijous a Tarragona, on ha afirmat que si és president Catalunya serà "la terra prioritària".

Feijóo ha assegurat que les eleccions "no van de tenir 3, 4 o 5 vegades més de diputats, sinó que el centre dreta català es diu Partit Popular". Ha proclamat que el PP es rebel·la contra el "narcisisme" d'alguns, i ha cridat a no haver de triar entre el PSC i l'independentisme. "Catalunya deixarà de ser dels del procés per ser de tots", ha enunciat.      

El líder del PP s'ha preguntat perquè Barcelona és "la ciutat que lidera el rànquing de criminalitat de la UE i lidera les ocupacions il·legals de l'estat". "I la culpa la tenen els que no han governat mai", ha dit. Ha declarat que a Catalunya "sempre han governat els mateixos, els nacionalistes i el PSC, que sembla que no són culpables de res". Ha convocat els seus a deixar enrere "el bucle de la decadència" en què, segons el líder del PP, ha quedat enclotada Catalunya.  

En un moment de la seva intervenció, a Feijóo li ha sortit una curiosa vena antisucursalista quan ha assegurat que "el Govern de la Generalitat es decidirà a Madrid, al Congrés, perquè ho decidiran Sánchez i els independentistes en funció dels seus interessos". 
Ha definit el PP de partit "reformista", que vol dir, segons ell, ocupar-se dels problemes de la gent. Per la política educativa, per Feijóo el model és Castella i Lleó, amb els millors índexs PISA, per la política impositiva, fer com Madrid, i per mesures de  conciliació, cal fer com Galícia, amb escoles bressol gratis fins als 3 anys.

El candidat, Alejandro Fernández, ha recordat els anys passats en el govern municipal de Tarragona i a la Diputació -on va formar coalició amb CiU-, que va deixar per fer política al Parlament, que ha definit com a "manicomi portàtil". Adreçant-se als qui l'escoltaven, s'ha compromès a "defensar la dignitat" dels seus votants, "perquè mai més se sentin ciutadans de segona". 

Fernández ha esmentat anteriors possibilitats de construcció d'una alternativa al "nacionalisme obligatori", la primera la de Pasqual Maragall, "que va acabar sent més nacionalista que ningú" i l'altra l'èxit de Ciutadans el 2017, "però que de seguida es va esvair, quan els seus dirigents van marxar". Ara seria una tercera oportunitat entorn el PP.  

L'acte, que ha començat amb un record a Mario García, president del PP de Tarragona que dimarts va patir un greu accident de tràfic del que s'està recuperant, ha reiterat els missatges centrals de tota la campanya, amb l'afegit local de la "Tarragona oblidada pel Govern". Pere Lluís Huguet, cap de llista de la circumscripció, ha demanat "acabar amb la decadència del procés i la inseguretat", esmentant l'increment d'un 10% de delictes en un any "i un 150% més de robatoris de cotxes a Tortosa". Huguet ha demanat "buscar els vots de sota les pedres, trucar amics i coneguts, anar-los a veure i fer que diumenge vagin a votar".