Feijóo convoca d'urgència la cúpula del PP per l'informe del Cas Koldo que apunta a Ábalos

Fonts del partit afirmen que s'ha decidit a celebrar la reunió per "la gravetat de la situació" després que l'UCO hagi demanat a l'Audiència nacional que investigui l'exministre de Transports

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, en una imatge d'arxiu
El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, en una imatge d'arxiu | Europa Press
Redacció
12 d'octubre de 2024, 18:01
Actualitzat: 18:05h

Se sumen moviments per l'enrenou de les novetats del Cas Koldo. El president del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, ha convocat per aquest diumenge de manera urgent una reunió extraordinària del Comitè de Direcció del partit perquè valori com respondre a les noves informacions de la trama de mascaretes que collen a José Luis Álabos, llavors ministre de Transports del govern espanyol. La trobada se celebrarà a la seu nacional i, tot seguit, la secretaria general dels populars, Cuca Gamarra, oferirà una roda de premsa.

Tot i el rum-rum sobre si la direcció podria acordar presentar una moció de censura, per ara el PP justifica la necessitat de fer la trobada demà per qüestions d'agenda. La setmana vinent Feijóo té previstes diverses reunions amb agents socials i econòmics. Unes previsions que s'han hagut de revisar després que un informe de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil hagi atribuït a Ábalos un "paper rellevant" i de "responsabilitat" en la presumpta trama del cas Koldo i hagi demanat al jutge de l'Audiència Nacional que l'investigui.

Fonts del partit han recordat que la investigació policial ha apuntat que hi va haver empresaris "portant bosses de diners a la seu del PSOE" i han denunciat, entre altres fets, les "mentides flagrants del president del Govern sobre l’arribada a Espanya d'una vicepresidenta de Maduro que negociava la compravenda de lingots d’or amb l’entorn més proper del secretari d’Organització del PSOE". També han enumerat els indicis que apunten que comissionistes haurien "regalat xalets" al també exministre de Transports, així com pagat un pis a la seva parella durant més de dos anys.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va prometre aquest divendres "absoluta contundència" davant "qualsevol indici de cas de corrupció" que s'hagi pogut donar "desgraciadament" al seu executiu. "No hi haurà impunitat", va asseverar el líder del PSOE en ser preguntat per la premsa. Després de reunir-se amb el Papa Francesc a la Santa Seu, Sánchez va reivindicar el seu compromís amb la transparència i el bon govern i va oferir col·laboració amb la justícia i les forces de seguretat per aclarir la situació. "Resposta immediata", va reblar.