Feijóo enfila el 12-M amb el missatge que «sense Catalunya no es pot governar Espanya»

El líder del PP presenta a Barcelona les llistes del partit, que encapçala Alejandro Fernández, amb Manuel Reyes i Àngels Esteller de números 2 i 3 de la candidatura popular

Alberto Núñez Feijóo, aquest dimecres a Barcelona
Alberto Núñez Feijóo, aquest dimecres a Barcelona | Hugo Fernández
03 d'abril del 2024
Actualitzat el 04 d'abril a les 19:30h

Alberto Núñez Feijoo ha assegurat aquest dimecres a Barcelona que "sense Catalunya no es pot governar Espanya" i ha subratllat el seu compromís "especial i prioritari" amb Catalunya, assenyalant que tot dirigent del seu partit sap que per guanyar a Espanya necessita uns bons resultats a Catalunya. Ha anunciat que el PP inicia amb aquestes eleccions del 12-M una fase nova d'"expansió".

Ho ha dit en l'acte de presentació de la candidatura del Partit Popular a les eleccions del 12-M, que s'ha celebrat a l'Hotel Plaza de Barcelona, en una sala atapeïda de gom a gom a la qual el líder conservador ha entrat mentre sonaven ritmes discotequers. Un senyal, amb l'auditori a vessar, que els populars entomen les eleccions del 12-M amb ànims, malgrat el malestar intern que s'arrossega de fa temps entre Génova i el PP de Catalunya.

El líder del PP ha presentat aquestes eleccions com una opció entre els qui volen seguir amb el procés, "que poden votar Junts, ERC i el PSC" o els qui, com el PP, "vol llibertat i treballar pels demés". Feijóo ha afirmat que els darrers anys "han estat durs" per al seu partit a Catalunya, on militar en el PP "ha estat sempre un acte de rebel·lia". Ha definit les llistes elaborades com "una mostra de la unitat i del futur del PP". 
Núñez Feijóo ha advocat per rebaixar els impostos, els estatals i els autonòmics: "El tema no és qui té les competències en política fiscal, sinó qui baixa els impostos" i s'ha compromès a baixar l'IRPF amb efectes retroactius al gener del 2024. Una afirmacióque ha desfermat molts aplaudiments. 

Feijóo ha tornat a Barcelona només una setmana després que vingués a presentar qui serà el candidat el 12-M, Alejandro Fernández. La llista del partit per Barcelona, que Nació va avançar ahir, no contribuirà a apaivagar les tensions internes, ja que Génova ha fet una purga dels elements propers al candidat i president del partit a Catalunya.   

Alejandro Fernández ha definit l'equip que liderarà com a "collonut" i ha cridat els seus a "no tenir por i no resignar-se que Catalunya tingui els pitjors índexs d'educació o que es pugui obrir l'aixeta i no hi hagi aigua, o que sigui un infern fiscal". El candidat ha convocat el PP a "acabar alhora amb el procés i amb el sanchisme, tot junt. És la nostra oportunitat".  

Pere Huguet, el cap de llista per Tarragona, ha acusat Aragonès de "tornar a la matraca" amb la seva proposta de fer un referèndum i al Govern de "tenir oblidada Tarragona". S'ha compromès a "evitar la desaparició del delta" i, com estableix el guió del PP, ha acusat el PSC "d'haver oblidat el constitucionalisme". 

La candidata per Lleida, Montse Berenguer, fins ara gens coneguda en el partit, ha intervingut per dir que defensaran l'agenda lleidatana al Parlament, esmentant totes les comarques de ponent i advocant per acabar amb la "burocratització" que pateix la gent pagesa, i assegurant en català i castellà que "Catalunya som tots", tot prometent col·laborar amb l'Aragó oriental. 

Jaume Veray, candidat per Girona, ha acusat la Genralitat de "protegir els okupes mentre els joves nopoden accedir a l'habitatge". "Ens parlen d'independència, però s'han oblidat del fonamental, de les persones, i no sabem si hi haurà aigua per dutxar-se a l'estiu. El procés ha estat la ruïna".