Illa es nega a debatre presencialment amb Puigdemont i Aragonès a la Catalunya Nord

El líder del PSC participarà en aquells debats que es facin a Catalunya i en què participin "la majoria de caps de llista de les candidatures"

Salvador Illa, durant el congrés del PSC
Salvador Illa, durant el congrés del PSC
05 d'abril del 2024

El cap de llista del PSC, Salvador Illa, no debatrà amb Carles Puigdemont i Pere Aragonès a la Catalunya Nord. El president i candidat d'ERC ha plantejat aquest divendres un debat a tres amb el líder socialista i líder de Junts fora de l'estat espanyol, però el PSC ja ha manifestat que el seu cap de files no hi participarà. Ho ha detallat Lluïsa Moret, cap de campanya socialista, en un comunicat. Moret posa com a condicions per assistir als debats que es facin a Catalunya, que hi participin "la majoria" de caps de llista i que tinguin difusió

Aquestes tres condicions fan impossible un debat presencial amb Puigdemont, perquè el cap de files de Junts no pot tornar a territori espanyol pel risc de ser detingut. Ara bé, no impedeix un debat telemàtic, fet a Catalunya, en què l'expresident participi des de fora del país. "El candidat del PSC participarà en aquells debats que es facin a Catalunya i comptin amb la participació de la majoria dels caps de llista de les formacions polítiques amb representació al Parlament", ha dit Moret.

Així mateix, el PSC també descarta un cara a cara amb Aragonès, perquè defensen que en els debats "es respecti al màxim la pluralitat representada al Parlament". En aquest sentit, Moret demana als partits que es presenten a les eleccions que prioritzin portar els caps de llista als debats. "Els catalans tenen dret a conèixer de primera mà els plantejaments que fan els aspirants a la presidència de la Generalitat", diu la dirigent del PSC.

Aragonès ha plantejat fer un debat a tres fora de l'estat espanyol amb Illa i Puigdemont. Són els tres candidats dels principals partits amb opcions d'arribar a la presidència. Illa, de fet, és el favorit per guanyar les eleccions, segons les enquestes. I ERC i Junts es disputen el segon lloc, amb un lleuger avantatge per junts després de la irrupció de Puigdemont. El líder juntaire no podrà fer campanya amb normalitat des de Catalunya, però s'ha compromès a tornar si és per ser investit president.