Independentistes d'esquerres i Podem demanen una nova comissió d'investigació, ara sobre Rubiales

ERC s'alia amb Bildu, BNG i Podem al Congrés per fiscalitzar el funcionament de la Reial Federació Espanyola

Protesta contra Luis Rubiales.
Protesta contra Luis Rubiales. | Europa Press
27 de desembre del 2023
Actualitzat el 07 de març del 2024 a la 13:16h

Nova sol·licitud de comissió d'investigació que es registra al Congrés. ERC, EH Bildu, BNG i Podem volen que s'investiguin les irregularitats que esquitxen a la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) i en especial al seu expresident Luis Rubiales, autor de l'agressió sexual a la jugadora Jenni Hermoso.

En l'exposició de motius del document -consultat per Nació- registrat pels quatre partits d'esquerres, s'exposa la preocupació per "notícies" publicades que demostren la "falta d'ètica i transparència" de la RFEF, així com la "resistència" a executar canvis estructurals a la federació que garanteixin la igualtat i la no discriminació de gènere.

Aquesta comissió ara haurà d'entrar a la mesa del Congrés i després s'haurà de votar en un ple. Ara fa unes setmanes ja es van aprovar fins a tres comissions d'investigació proposades per l'independentisme i pactades amb el PSOE durant la negociació per a la constitució de la mesa de la cambra baixa. Concretament, van ser el" Catalangate", a petició d'ERC, Bildu i BNG; i sobre els atemptats del 17-A i l'Operació Catalunya, impulsades per Junts i el PNB. Ara, ERC amb el suport de l'independentisme espanyol i de Podem, recentment separat de Sumar, ha impulsat aquesta nova comissió.

Plantegen que la comissió investigui les conductes personals que hagin pogut ser constitutives de delicte de gènere, el compliment del protocol de la RFEF davant de l'acusament i abús sexual, el funcionament dels òrgans que depuren responsabilitats en casos d'agressions sexuals, el compliment del pla d'igualtat, el presumpte cobrament de comissions irregulars per part de directrius o despeses indegudes per part de càrrecs actuals i dels últims anys. També proposarà mesures de control i transparència per evitar es puguin repetir en el futur. 

Sol·licitud de comissió d'investigació sobre les irregularitats a la RFEF by edicio naciodigital on Scribd

Arxivat a