La justícia frena la tria de Sallent com a nou major dels Mossos

La jutgessa no entra al fons de la qüestió, però davant les denúncies d'"irregularitats" opta per aturar el procediment per evitar que sigui "irreversible"

El comissari en cap dels Mossos, Eduard Sallent, i el director general de la Policia, Pere Ferrer
El comissari en cap dels Mossos, Eduard Sallent, i el director general de la Policia, Pere Ferrer | Hugo Fernández Alcaraz
03 de juny de 2024, 13:27
Actualitzat: 19:25h

El jutjat contenciós administratiu número 8 de Barcelona ha aturat de manera cautelar el procés de selecció d'Eduard Sallent com a nou major dels Mossos, segons ha avançat VilaWeb i ha confirmat Nació. La justícia ha acceptat el recurs del sindicat policial SAP-FEPOL, i posa en dubte que el procediment s'hagi fet de manera correcta. La interlocutòria judicial no entra al fons de la qüestió i els serveis jurídics del Departament d'Interior hi presentaran recurs. Alhora, fonts consultades assenyalen que un altre jutjat va resoldre un altre recurs sobre la mateixa qüestió i va descartar fixar mesures cautelars.

En la interlocutòria, la magistrada assenyala que s'han denunciat "irregularitats" en la convocatòria per cobrir la plaça de major, i això "pot donar lloc a la seva nul·litat". Justifica l'adopció de mesures cautelars perquè si el procediment culmina no es podria revertir sense perjudicis tant a l'administració com a tercers. Per això opta per aturar temporalment el procediment i frenar la tria de Sallent, que es trobava ja al tram final després que el director general dels Mossos, Pere Ferrer, hagués escollit l'actual comissari en cap per al càrrec.

La resolució en qüestió fa referència a la impugnació d'un sindicat, no pas al recurs que va interposar l'altra aspirant al càrrec de major, la comissària Alícia Moriana. Interior va anunciar que obria una nova plaça de major poc abans de les eleccions, cosa que va comportar crítiques. De major, fins ara, només hi ha Josep Lluís Trapero. L'oposició ha retret a la cúpula d'Interior un intent de situar Sallent en el màxim rang dels Mossos quan es troben ja de sortida, perquè el conseller Joan Ignasi Elena no repetirà com a conseller després dels resultats electorals.