Un jutjat de Madrid obre diligències contra Begoña Gómez per tràfic d'influències

El jutge preveu ordenar la compareixença de diversos testimonis per esclarir els negocis de la dona del president del govern espanyol Pedro Sánchez

Begoña Gómez i Pedro Sánchez, en imatge d'arxiu
Begoña Gómez i Pedro Sánchez, en imatge d'arxiu | Europa Press
Redacció
24 d'abril del 2024
Actualitzat a les 9:31h

Un jutjat de Madrid ha obert diligències per presumpte tràfic d'influències contra Begoña Gómez, dona del president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Segons ha avançat El Confidencial, el procediment està en mans del jutjat número 41 de la capital espanyola.

El tribunal preveu ordenar la compareixença de diversos testimonis per delimitar els negocis de la dona de Pedro Sánchez. Gómez també va ser diana de comentaris polítics per part de l'oposició al Congrés dels Diputats, com PP o Vox, en la crítica ferotge al govern espanyol i al mateix dirigent socialista.

Concretament, el magistrat vol investigar les presumptes relacions de la dona de Sánchez amb diverses empreses privades, com Globalia o Air Europa, que van acabar rebent fons i contractes públics de l'executiu de Sánchez. La investigació s'ha obert arran d'una denúncia presentada pel sindicat Manos Limpias, on reclamen la citació de Begoña Gómez.