Juvillà atura la seva activitat política per un problema de salut

El diputat de la CUP demana que es mantingui el seu escó per defensar la sobirania del Parlament

El diputat de la CUP i secretari tercer de la mesa, Pau Juvillà
El diputat de la CUP i secretari tercer de la mesa, Pau Juvillà | Frederic Esteve
31 de gener del 2022
Actualitzat a les 18:34h
El diputat de la CUP i tercer secretari de la mesa, Pau Juvillà, atura la seva activitat política perquè es troba "en una situació de salut complicada", segons ha informat el seu partit a través d'un comunicat. Malgrat aquesta situació, el dirigent ha demanat que es mantingui el seu escó i es continuï així defensant la sobirania del Parlament. La JEC va donar dijous passat cinc dies a la cambra catalana per fer efectiva la seva inhabilitació per desobediència sense esperar que hi hagi sentència ferma del Tribunal Suprem.

El mateix Juvillà ha publicat un tuit sortint de l'Hospital Arnau de Vilanova. "Avui, de bon matí, el primer pas per tornar a pujar un cim altre cop. I malgrat tot disposat, com no podia ser d'altra manera, a garantir els drets dels diputats i la sobirania del Parlament", ha assegurat. La seva situació de salut, però, en cap cas ha d'afectar la seva situació com a diputat arran de l'ofensiva de la JEC. La CUP, ERC i Junts continuen treballant per trobar una resposta "consensuada entre les tres formacions polítiques" per donar resposta i presentar l'escó del cupaire.
 
Aquest dimarts la mesa es reuneix per continuar coordinant l'estratègia de defensa de Juvillà davant l'ordre de la JEC i a l'espera de la resposta del Tribunal Suprem a les mesures cautelars sol·licitades. Juvillà no podrà ser-hi, i no està confirmat tampoc que pugui assistir al ple de la setmana vinent. Dijous acaba el termini que va donar la JEC a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, per retirar-li l'acta de diputat.