La direcció de la CUP insta la militància a obrir un procés de «refundació» del partit

La iniciativa del Secretariat Nacional hauria de servir per "renovar la proposta estratègica i organitzativa" i "la direcció" després de quedar fora del Congrés

Una assemblea de la CUP de l’any 2021
Una assemblea de la CUP de l’any 2021 | Roser Gamonal / CUP
Nació
25 de juliol del 2023
Actualitzat a les 20:49h
El Secretariat Nacional de la CUP ha fet una crida al conjunt de la militància per obrir un"procés de refundació", tant del partit com de l'espai de la unitat popular, per fer front "al nou cicle polític en el qual està immers el país". La direcció anticapitalista ha aprofitat la carta per fer autocrítica després dels mals resultats en les eleccions espanyoles del 23-J, en què ha quedat fora del Congrés dels Diputats.

També ha lamentat no haver fet "una bona lectura de la situació, del clima, del moment, de l'esgotament i del cansament" de l'independentisme. Alhora, ha admès que "no s'ha estat a l'altura" a l'hora de "construir espais i estructures necessàries per fer salts qualitatius a escala organitzativa i a escala política". Tanmateix, ha instat a encetar el procés amb la màxima participació i obertura possible.
 
La culminació del debat, que la cúpula de l'entitat planteja fer a través de grups de treball, espais de debat i congressos territorials i nacionals, tindria lloc en una Assemblea Nacional que hauria de servir per "renovar la proposta estratègica i organitzativa dels anticapitalistes, així com la seva direcció". En aquest sentit, el procés de debat intern de l'organització, que es va posar en marxa l'abril passat i estava previst arrencar just després de les eleccions municipals, es va veure estroncat per la convocatòria de les eleccions espanyoles.

Amb tot, la CUP recorda que aleshores ja es plantejaven el final del cicle polític, l'adequació de l'organització a la nova conjuntura i a les noves necessitats o la definició d'un nou full de ruta "per sortir del bloqueig polític en el qual es troba el país". Ara, l'organització preveu arrencar el procés a la tardor, un cop validat pel Consell Polític i el debat s'allargarà, previsiblement, fins al maig de 2024.