La Generalitat posa en dubte el canvi de reglament lingüístic de la Paeria

La direcció general de Política Lingüística es mostra preocupada pel final de la preferència del català al consistori | Pregunta a Àngel Ros les implicacions que el pacte amb C's tindrà per a la ciutadania de Lleida

24 d'abril del 2016
Actualitzat a les 10:30h
El canvi de reglament lingüístic que el passat mes de juliol van firmar els grups del PSC i de C's ha alertat la direcció general de Política Lingüística de la Generalitat, que dubta de les raons d'aquest canvi segellat per Àngel Ros i Ángeles Ribes. Ester Franquesa, directora general del Departament, ha enviat una carta als grups de CiU, ERC i la Crida per Lleida-CUP informant que havia trucat el paer en cap de la ciutat per expressar-li la preocupació per aquesta voluntat de canvi i per conèixer de primera mà "les implicacions que aquesta decisió pot tenir pels ciutadans de Lleida".

Franquesa, que respon d'aquesta manera a una missiva que va rebre de les tres formacions, assegura que no veu cap raó que justifiqui una nova reglamentació lingüística, alhora que indica que espera que aquesta decisió no afecti l'ús del català a l'Ajuntament de Lleida. La directora apunta que aquesta preocupació de la Generalitat ha estat enviada també per carta a l'alcalde de Lleida, que ha fet cas omís, de moment, a les qüestions plantejades.

Tot i això Franquesa anuncia que en el cas que Àngel Ros no contesti, mostrarà de nou la seva preocupació que ha quedat agreujada, diu, després de conèixer les mesures que ha aplicat el consistori amb el canvi de retolació de senyals de trànsit, que fins ara només estaven en català.

La regidora de Cultura s'encara a un edil de la CUP pel tema del català

El pacte que PSC i C's van firmar al juliol ha encrespat els ànims i enfrontat formacions polítiques. Una mostra d'aquest fet es va veure el passat divendres, quan diversos membres de la CUP van protestar a les portes de l'Auditori Enric Granados on es feia la recepció oficial d'escriptors lleidatans, per aquest canvi d'usos lingüístics. La regidora Montse Parra es va encarar a un dels regidors de la CUP acusant-lo de dir mentides sobre aquesta qüestió.