La Moncloa i el PP s'enfronten per la renovació de la justícia a les portes del debat al Congrés

El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, i el vicesecretari general del PP, Esteban González Pons, es reuneixen per desbloquejar el CGPJ sense arribar a cap acord

Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo, en una reunió recent.
Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo, en una reunió recent. | Europa Press
11 de juliol de 2022, 21:26
Actualitzat: 21:26h
Moviments del govern espanyol i del PP en les hores prèvies a l'inici del debat de política general al Congrés. Aquesta tarda, el ministre de la Presidència, Félix Bolaños, i el vicesecretari de relacions institucionals del PP, Esteban González Pons, s'han reunit al Congrés per intentar desbloquejar la renovació dels òrgans judicials.

La trobada, que ha començat a dos quarts de vuit, ha durat 45 minuts i ha conclòs sense cap acord. El PP, com ha fet aquest matí, ha exigit que es retirés una proposició de llei que està tramitant-se al Congrés. La proposició busca garantir la renovació del Tribunal Constitucional, que es troba aturada des del juny passat.

Fa tres anys que el CGPJ espera la seva renovació. De majoria conservadora, presidit per Carlos Lesmes, el PP s'ha negat contínuament a procedir a la seva renovació, amb l'argument que Pedro Sánchez és presoner dels seus aliats d'investidura. L'executiu s'ha negat en rodó a retirar la proposició de llei, que es podria debatre dijous vinent. Des de Génova, especialment des de l'arribada al lideratge d'Alberto Núñez Feijóo, es vol transmetre la percepció que s'és obert a grans acords d'estat, però el cert és que el CGPJ resta bloquejat.

Avui mateix, després del consell de ministres celebrat a la Moncloa, la ministra portaveu, Isabel Rodríguez, ha reclamat al PP que entomi d'una vegada una renovació que fa tres anys que està pendent. I ha considerat que el compliment del que estableix la Constitució "no és negociable". El debat que comença dimarts al Congrés evidenciarà la voluntat ral de pacte de les principals formacions.