La «supervivència» transversal d'Unió

De Castellà a Parera o Espadaler, els antics membres del partit han demostrat capacitat de resiliència i són presents en un ventall ampli de partits i corporacions

10 de gener del 2021
Actualitzat a la 13:52h
Reunió del comitè de govern d'Unió Democràtica el juny del 2015.
Reunió del comitè de govern d'Unió Democràtica el juny del 2015. | UDC
Passen les etapes polítiques i queden enrere episodis i personalitats que han jugat un paper protagonista en la història nostrada. El procés sobiranista ha incinerat d'ambicions. Però hi ha factors permanents que sempre hi són. Un d'ells sembla ser la supervivència política dels que van exercir responsabilitats de primer nivell a l'extinta Unió Democràtica de Catalunya, que va abaixar la persiana víctima dels mals resultats electorals, dels deutes i de les tensions fruit del debat independentista.

S'acosten les eleccions del 14-F i, més enllà dels resultats electorals, una cosa està clara: els vells democristians mai no moren. Si es fa un seguiment de la darrer nucli dirigent presidit per Josep A. Duran Lleida, sobta en veure la diversitat de destinacions polítiques o institucionals de bona part dels seus integrants. 

Se'ls pot trobar en la candidatura de Junts, apuntalant l'estratègia del president Puigdemont. O a l'activisme de Primàries. O coaligats amb el PSC des d'Units. O a les llistes del PP o el PDECat. O exercint altes responsabilitats a la patronal catalana. Aquí podeu comprovar tota la versatilitat dels supervivents d'Unió, que semblen excel·lir a l'hora de ressituar-se, amb una barreja digna d'estudi on hi pot haver alguna inspiració celestial i força habilitat terrenal.