El líder sindical que tanca la llista del PSC: «Puigdemont va marxar plorant al maleter, no sé si pixat o cagat»

Matías Carnero, president d'UGT Catalunya i del comitè d'empresa de Seat, esclata contra les paraules del líder de Junts a Sánchez sobre "venir plorat de casa"

Matías Carnero, en l'acte del PSC
Matías Carnero, en l'acte del PSC | ACN / Mariona Puig
Redacció
03 de maig del 2024
Actualitzat a les 18:24h

Escalfada de Matías Carnero contra Carles Puigdemont. El president d'UGT Catalunya i del comitè d'empresa de Seat, que tanca la llista del PSC, ha respost al cap de llista de Junts, Carles Puigdemont, que va demanar a Pedro Sánchez que vingués "plorat de casa".

"Plorat va marxar ell al portamaletes, i no sé si cagat o pixat, però se'n va anar a Brussel·les", ha etzibat Carnero durant un míting dels socialistes, en un comentari que ha arrencat aplaudiments i riures del públic. Durant la seva intervenció el sindicalista ha carregat durament contra el líder de Junts i ha esmentat en dues ocasions la seva marxa cap a la capital belga "dins un portamaletes". També s'ha referit a Puigdemont com "el senyor que viu fora".

Carnero ha ironitzat també sobre la publicitat de campanya de Junts, en què es veu Puigdemont dins d'un cotxe, i s'ha preguntat "per què no s'ha fet la foto dins del portamaletes". A més a més, el sindicalista ha remarcat que el vehicle és un Volvo. "El que vol pàtria i país va en un Volvo", ha dit, en referència al fet que l'empresa no té planta a l'Estat.

Puigdemont ha respost ràpidament a través del seu perfil d'X. Ha qualificat les paraules de Carnero de "deshumanització" i ha criticat que escampa "de manera indecent la mentida construïda des de les clavegueres de l'Estat per justificar que no van poder detenir-me abans d'anar a l'exili". El cap de llista de Junts ha recalcat que no va marxar en maleter i que difondre aquesta idea només era un intent per "justificar la seva incompetència" o l'habilitat de Puigdemont per evitar una detenció que ha considerat "segura".

L'expresident de la Generalitat també ha comparat aquesta "mentida" amb els presumptes negocis tèrbols que adjudiquen a la dona del president del govern espanyol, Pedro Sánchez. "Munten un circ emocional per arreplegar vots i nosaltres ens enfortim i ens preparem molt millor per plantar-los cara des de l'endemà de les eleccions. Potser és d'això que tenen por", ha conclòs Puigdemont.

El candidat d'ERC, Pere Aragonès, per la seva banda també ha condemnat les declaracions del president del comitè d'empresa de Seat. En una publicació a les xarxes socials, Aragonès ha retret als socialistes que "per no voler fang, s'hi han ficat amb els dos peus" i ha demanat a Illa que rebutgi "immediatament" les "lamentables paraules" de Carnero "insultant" Puigdemont. 

Illa s'envolta del sindicalisme català

Tot plegat ha passat en un acte en què Salvador Illa ha reunit els principals representants del sindicalisme majoritari català en un acte electoral sobre el món del treball. Entre els assistents, a primera fila, hi havia el secretari general d'UGT, Pepe Álvarez; el secretari general de CCOO a Catalunya, Javier Pachecho; el secretari general de la UGT a Catalunya, Camil Ros, i el mateix Carnero. Illa ha remarcat que el sindicalisme és "imprescindible" per a "la nova etapa" que assegura que Catalunya ha d'encetar.