El ministre Escrivá serà el nou governador del Banc d'Espanya

Carlos Cuerpo, ministre d'Economia, el proposarà davant del Congrés; el PP s'oposa a la tria, que s'arrossega des de fa mesos

José Luis Escrivá serà el nou governador del Banc d'Espanya.
José Luis Escrivá serà el nou governador del Banc d'Espanya.
03 de setembre de 2024, 15:10
Actualitzat: 15:11h

José Luis Escrivá, actual ministre per a la Transformació Digital i la Funció Pública, serà el nou governador del Banc d'Espanya. Aquest dimecres, el ministre d'Economia, Carlos Cuerpo, ho anunciarà en una compareixença al Congrés dels Diputats. El nom d'Escrivá circulava ja amb força des de fa setmanes. El PP ja ha manifestat el seu rebuig a la designació. 

La portaveu del govern espanyol, Pilar Alegría, no ha volgut explicitar-ho, a preguntes dels periodistes després del consell de ministres d'aquest dimarts, però ha assegurat que la figura escollida seria algú de "solvència" reconeguda. 

Escrivá és un economista reconegut, que va dirigir l'AIREF (l'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal) entre el 2014 i el 2020. Independent, sense carnet socialista, va ser inclòs per Pedro Sánchez en el seu executiu com a ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions. Amb motiu de la darrera recomposició del govern, el seu nom va ser considerat com a ministre d'Economia.   

La designació de la cúpula del Banc d'Espanya sol consensuar-se entre els dos principals partits. El que està al govern proposa el governador i el principal partit d el'oposició el de sotsgovernador. En aquest cas, però, el PP s'hi oposa -com va fer amb la designació de l'exministre de Justícia Juan Carlos Campo per al TC) per considerar que aquests càrrecs no han de ser per a exministres.

 

Arxivat a