Mor als 58 anys Carola Miró, dona de Quim Torra

Era mestra de professió, havia estat també vinculada a Reagrupament i tenia tres fills amb l'expresident

Quim Torra acompanyat de Carola Miró i un dels seus fills en una imatge d'arxiu
Quim Torra acompanyat de Carola Miró i un dels seus fills en una imatge d'arxiu | ACN
Redacció
05 de maig del 2024
Actualitzat a les 9:48h

Dol a la política catalana. Carola Miró, esposa del 131è president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha mort aquest dissabte a la nit als 58 anys a l’Hospital Santa Caterina de Salt, víctima d'un càncer que feia nou anys que patia. Ho ha fet acompanyada de Torra i els tres fills, tal com ha explicat el mateix expresident en un comunicat que ha aprofitat per enviar un missatge de "força i coratge" a tothom que estigui lluitant contra la malaltia.

El 2010 Miró va formar part de les llistes de Reagrupament per a les eleccions al Parlament en què es va presentar l'escissió d'ERC, encapçalada per Rut Carandell, cunyada de Torra, en la 77 posició per Barcelona, a títol simbòlic. També era membre de la Institució Cultural del Centre d'Influència Catòlica. 

Quan Torra va ser votat com a president al Parlament el 2018, Miró va explicar que formava part d'un CDR de barri però que ho va deixar per no contrariar la posició del seu espòs. Va declarar que, arribat el cas, abans d'anar a presó aniria a l'exili i va fer costat a Torra en els processos judicials per desobeir la Junta Electoral. 

L'esposa de Torra era mestra de professió de l'escola concertada Thau, on hi havia estudiat Jordi Pujol Ferrussola. L'any 2007 va agafar una excedència per viure amb la seva família durant un any a Suïssa, precisament per acompanyar Torra, quan l'expresident i editor treballava per l'asseguradora Winterthur. Miró i Torra es van conèixer als Jesuïtes de Sarrià, on van estudiar plegats i tenien tres fills en comú, dues noies i un noi. Des que Torra va deixar la presidència el matrimoni va deixar Barcelona i es va instal·lar a Santa Coloma de Farners. Torra té l'oficina d'expresident a Girona.

El primer company de partit i alt càrrec polític que ha compartit el seu condol per la defunció ha estat el secretari general de Junts, Jordi Turull, que ha descrit Miró com una persona propera i molt compromesa amb les persones i el país. També el regidor juntaire a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, i el president de la Fundació Congrés de Cultura Catalana, Agustí Alcoberro.