El xef francès Paul Bocuse, un dels grans noms de la gastronomia mundial, ha mort als 91 anys. Fill de família de xefs, va ser un dels pioners de la "nouvelle cuisine". La presidència francesa ha rendit avui un càlid homenatge al pioner de la nova cuina contemporània a través d'un comunicat. "Paul Bocuse ha estat l'epítom de la cuina francesa. La seva carrera ha estat la d'un home de fidelitat", ha fet saber l'Elisi.
Bocuse va ser guardonat l'any 1961 amb la seva primera estrella Michelin i també va ser nomenat com a Millor Cuiner de França. L'any 1962 va reformar el restaurant familiar de Collonges i així va aconseguir la seva segona estrella Michelin. El 1965 va arribar la tercera estrella.
Paul Bocuse, a més del seu restaurant, deixa com a llegat culinari una cadena de brasseries a Lió, especialitzades en diversos aspectes de la cuina francesa, així com un altre restaurant Bocuse a la zona francesa Epcot de Disneylandia (Estats Units), dirigit pel seu fill Jerome.
Mor als 91 anys el xef francès Paul Bocuse, pioner de la «nouvelle cuisine»
El món de la cuina es vesteix de dol per acomiadar un dels grans referents
Ara a portada
Publicat el 20 de gener de 2018 a les 21:10
Et pot interessar
-
Política Espanya és el país que menys inverteix en defensa de l'OTAN
-
Política La Fiscalia Superior de Catalunya diu que ha actuat «raonablement ràpid» en les peticions d'amnistia a independentistes
-
Política Sánchez anuncia 1.300 milions d'euros en 10 anys per construir pisos «més ràpid»
-
Política Foment carrega contra Illa per pactar amb la CUP un «atemptat» contra la propietat privada