Neus Torbisco serà la número dos de Junts a les eleccions europees

Acompanyarà a l'exconseller de la Generalitat i eurodiputat Toni Comín el pròxim 9 de juny

Redacció
21 d'abril del 2024
Neus Torbisco, en una imatge d'arxiu.
Neus Torbisco, en una imatge d'arxiu.

La catedràtica en dret internacional Neus Torbisco serà la número 2 de la candidatura de Junts a les eleccions europees del 9 de juny, encapçalada pel exconseller de la Generalitat i eurodiputat Toni Comín. La seguirà el director de l'oficina europarlamentària de l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, Aleix Sarri, i Junts té previst aprovar la candidatura aquest dilluns, que posteriorment serà ratificada pel Consell Nacional de la formació. 

Torbisco és doctora en dret per la Universitat Pompeu Fabra (UPF), imparteix classes de dret internacional, drets humans i teoria política en el Geneva Graduate Institute de Suïssa i també exerceix com a investigadora sènior en l'Albert Hirschman Centri on Democracy. Tobrisco està especialitzada en àmbits com a drets dels pobles i les minories, els pobles indígenes i el dret a l'autodeterminació, actualment lidera un projecte de recerca sobre tribunals internacionals i diversitat. 

Alhora, la que serà la número dos de Junts també membre de la facultat de la Geneva Academy of International Humanitarian Law and Human Rights, on imparteix cursos sobre justícia transicional i drets humans en societats dividides.