Ni rastre del turista mort al Prat en els atestats dels Mossos de la protesta de Tsunami

Així ho ha traslladat el cos policial a l'Audiència Nacional, en resposta a la demanda d'informació del jutge Manuel García-Castellón

Manifestants protestant a l'aeroport del Prat
Manifestants protestant a l'aeroport del Prat | Adrià Costa
16 de novembre del 2023
Actualitzat a les 9:55h
Els Mossos d'Esquadra han informat l'Audiència Nacional (AN) que els atestats de la protesta de Tsunami Democràtic a l'aeroport del Prat l'octubre de 2019 no inclouen cap referència al turista francès que va morir a causa d'un infart mentre es produïa la mobilització.

La policia ha explicat que va rebre un requeriment del jutge que instrueix la causa, Manuel García-Castellón, en el qual li sol·licitava informació amb relació a la mort i sobre si aquesta tenia alguna mena de relació amb el bloqueig a la infraestructura. Ara, els Mossos hi ha donat resposta i han traslladat al magistrat que totes les dades vinculades a aquesta actuació ja es van remetre al jutjat de guàrdia del Prat.

El magistrat que investiga per terrorisme Tsunami pel bloqueig a l'aeroport, el titular del Jutjat Central d'Instrucció número 6 de l'AN, va demanar dades després que es fes pública la condemna a la cúpula del procés. En la causa, també s'ha inclòs l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, i la secretària general d'ERC, Marta Rovira.

Per la seva banda, però, cal recordar que la Fiscalia ja va dir que no veia indicis de terrorisme en la causa i va considerar que era "inversemblant" atribuir als investigats la mort per infart del turista francès.