El PACMA passa per davant d'Alhora i Ciutadans

Ponsatí i Graupera anuncien un congrés constituent per a finals de juny mentre que Carlos Carrizosa no es dona per vençut i anuncia que es tornarà a presentar en uns futurs comicis

Clara Ponsatí i Carlos Carrizosa, en imatges d'arxiu
Clara Ponsatí i Carlos Carrizosa, en imatges d'arxiu | Nació
Redacció
12 de maig del 2024
Actualitzat a les 23:47h
 

És insòlit. El PACMA ha passat per davant d'Alhora i Ciutadans. El partit animalista ha aconseguit en les eleccions d'aquest 12-M l'1,09% dels vots, fins als 33.928 mentre que la formació de Carlos Carrizosa s'ha quedat amb el 0,71% dels vots fins als 22.409. No obstant això, el cap de files de la formació espanyolista ha anunciat que es tornarà a presentar en uns futurs comicis.

Per la seva banda, el partit liderat pel periodista, professor i filòsof Jordi Graupera i l'exeurodiputada de Junts, Clara Ponsatí ha estat el partit menys votat dels tres. Tan sols ha obtingut el 0,44% dels vots, fins a un total de 13.699. De fet, Alhora ja ha anunciat un congrés constituent el 29 de juny.

Tant Graupera com Ponsatí s'han expressat "satisfets" en declaracions davant els mitjans de comunicació perquè han pogut "donar a conèixer el partit" amb la campanya i convençuts perquè seran la formació que "remuntarà l'independentisme en el futur".