La parella de Sílvia Paneque renuncia a ser el cap de gabinet de Territori

Junts va acusar la portaveu del Govern de “nepotisme” i va demanar a Illa que desautoritzés el nomenament

La nova portaveu del Govern, Sílvia Paneque
La nova portaveu del Govern, Sílvia Paneque | Miquel Homs
Martí Oliver
23 d'agost de 2024, 20:56
Actualitzat: 21:56h

Canvis en el sottogoverno de l'executiu de Salvador Illa. Alfons Jiménez, cap de gabinet de la consellera de Territori i portaveu del Govern, Sílvia Paneque, ha renunciat al càrrec del departament, segons ha avançat El Periódico i ha confirmat Nació. Jiménez és la parella sentimental de la consellera i deixa la posició pocs dies després del seu nomenament, que va ser criticat per Junts i el PP per la vinculació personal amb Paneque. 

En una carta adreçada a SalvadorIlla i a Sílvia Paneque, a la qual ha tingut accés Nació, Jiménez es desmarca, precisament, de les acusacions de nepotisme i explica els perquès de la decisió: "La meva trajectòria personal evidencia que les acusacions tenen únicament la voluntat de persones concretes i organitzacions polítiques de fer mal al govern. No estic disposat a acceptar aquesta conseqüència i per aquesta raó, prenc aquesta decisió.", raona. Això sí, destaca que el nou govern “comportarà creixement, justícia i excel·lència per al país”. “Ens trobem a l'inici d'una època en què Catalunya obtindrà èxits i consecucions incomparables”.

Jiménez va ser el secretari d'Organització del PSC de Girona fins al seu nomenament. És llicenciat en Història i doctorat en lletres amb una tesi sobre la comunicació política dels feixismes a Espanya durant la segona república. També ha treballat en campanyes electorals i màrqueting polític. 

Junts i el PP van demanar la compareixença de Salvador Illa per aquest nomenament i per la designació de la germana de l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, com a assessora al Departament de Presidència.