Pere Aragonès: molt de seny però també una mica de rauxa

«Malgrat que el líder d'ERC hagi apostat per un perfil prudent, escollint clàssics i productes icònics, també ha mostrat un punt trapella intentant definir el seu màxim contrincant en aquestes eleccions»

Pere Aragonès, durant una entrevista amb Nació
Pere Aragonès, durant una entrevista amb Nació | Hugo Fernández
08 de maig del 2024
Actualitzat a la 13:01h

Si al candidat d’Esquerra Republicana a les eleccions del proper 12 de maig, el MHP Pere Aragonès, li demanes que esculli un llibre, pel·lícula, sèrie i plat la seva selecció potser no sorprèn gaire a ningú. O sí. Perquè malgrat que hagi apostat per un perfil prudent, escollint clàssics i productes icònics, també ha mostrat un punttrapella intentant definir el seu màxim contrincant en aquestes eleccions a través del protagonista de la seva lectura de capçalera. Molt de seny, però també una mica de rauxa.

📚 Un llibre

Ha tornat, de Timur Vermes. Una sàtira que es pregunta què passaria si Hitler tornés però a l’Alemanya actual. Amb la peculiaritat que no torna el líder nazi caricaturitzat ni el que coneixem a través de les pel·lícules sinó que torna un home tal com raja, amb les seves virtuts i les seves febleses. No és un boig, el personatge que es troba el lector. No sé si el MHP ha tingut molta punteria a l'hora de triar un llibre amb una trama d’un líder que torna i que ja no és el que era. O potser ha estat casualitat.

Ha tornat

🎥 Una pel·lícula

El padrino. La pel·lícula –o, més aviat, LA pel·lícula en majúscules–, el gran clàssic del cinema de gàngsters nordamericans amb què Francis Ford Coppola va seduir a pràcticament tot el món. Triar El padrino com a pel·lícula preferida és haver escollit el comodí del públic, com aquell qui diu. No cal mullar-se gaire per encertar-la, però alhora tampoc és la tria més original de les que hem anat veient en aquesta secció.

🍿 Una sèrie

L'escurçó negre, una de les sèries icòniques que han passat per TV3 (i que actualment es poden tornar a veure al 3Cat) que originalment va emetre la BBC l’any 1983. Tots aquells qui ronden els 40 i han crescut en aquest nostre país podrien haver triat aquesta perla de Rowan Atkinson. Esperem, però, que si a Aragonès li agrada l’Escurçó Negre no sigui per identificació amb el protagonista.

🍴 Un plat

L’arròs a la cassola. Res funciona millor en aquest país que un bon plat apte per compartir amb els teus. He de confessar que tenia molta curiositat per saber quin plat triava Aragonès, ja que és públic i notori que és un gran amant de la cuina i, sobretot, de posar-se ell als fogons. Desconec si és el plat estrella del president, però, si ho fos, denotaria un gran esperit d’amfitrió.