Polèmica declaració del president de l'Aragó: «Catalunya celebra Sant Jordi perquè nosaltres celebrem San Jorge»

Jorge Azcón carrega contra la diada catalana i assegura que "Catalunya era el comtat de Catalunya i Aragó era el regne d'Aragó"

Azcón, en imatge d'arxiu
Azcón, en imatge d'arxiu | Europa Press
Redacció
23 d'abril del 2024

És una polèmica que es repeteix any rere any. L'origen de Sant Jordi, una de les grans festivitats que celebra Catalunya, és motiu de xoc des de l'Aragó des de fa dècades. I el seu president actual, Jorge Azcón, del Partit Popular, ha volgut fer més gran aquesta esquerda. En una entrevista a TVE ha fet una afirmació contundent que aixeca polseguera. 

"A Catalunya se celebra Sant Jordi perquè a l'Aragó se celebra San Jorge. Catalunya era el comtat de Catalunya i Aragó era el regne d'Aragó", ha afirmat a La Hora de La 1. Azcón ha reiterat que el dia de l'Aragó -que és el 23 d'abril- fa que "se sentin orgullosos de la seva història". El president aragonès ha anat més enllà. "Els aragonesos som part molt important de la construcció d'aquest país. L'Aragó està en l'essència del que és Espanya", ha afegit.

El Govern respon Azcón

Les paraules del president de l'Aragó no han quedat sense resposta. Laura Vilagrà, vicepresidenta del Govern, ha valorat les polèmiques declaracions des dels micròfons de RAC1. "Després de Javier Lambán tampoc m'estranya que el president [de l'Aragó] digui aquestes coses", ha contestat des d'El Món a RAC1. "Si se celebra Sant Jordi és gràcies als milions de catalans i catalanes que surten al carrer a celebrar la cultura, els llibres i les roses", ha sentenciat.

Arxivat a