Un policia ferit a Urquinaona que acusa Tsunami, investigat per la detenció de manifestants independentistes

Dos jutjats de Barcelona tenen causes obertes contra l'agent per maltractament a dos joves durant les protestes a Urquinaona

Dos agents de la policia esanyola durant les protestes d'Urquinaona
Dos agents de la policia esanyola durant les protestes d'Urquinaona | Adrià Costa
14 de maig del 2024
Actualitzat a les 14:14h

Els dos policies ferits per les protestes d'Urquinaona han declarat aquest dimarts com a testimonis i víctimes en la causa de Tsunami Democràtic. Durant l'interrogatori, segons han detallat fonts jurídiques, un d'ells ha admès que està investigat en dos procediments judicials per detencions contra manifestants independentistes.  Concretament, l'agent està investigat al jutjat d'instrucció 30 i al jutjat d'instrucció 11, per la detenció de dos joves, Paula i Guillem. Aquest segon, que duia una dessuadora taronja i va ser agredit a Via Laietana, va ser un dels casos que es va fer mediàtic.

L'advocat del policia, José María Fuster-Fabra, ha intentat interrompre l'interrogatori, però el jutge no l'ha deixat. El testimoni, però, s'ha negat a respondre. La Fiscalia, en aquest moment, ha preguntat si les persones que va detenir eren organitzadors de les protestes, i el testimoni ha dit que sí, però que no sabia en quin jutjat eren les diligències.

Les acusacions han preguntat als policies per les lesions que van patir el dia 18 d'octubre de 2019 a Urquinaona. Un d'ells va patir una fractura oberta al radi i l'altre un traumatisme cranial lleu. Les ferides els van obligar a jubilar-se de manera anticipada per incapacitat permanent, i han detallat que tots dos tenen encara seqüeles psicològiques. Sobre el funcionament de Tsunami hi ha hagut poques preguntes, però els testimonis han dit que els fets d'Urquinaona eren diferents dels de l'Aeroport del Prat. Sí que han afirmat que els manifestants semblaven ben organitzats.