El PP es querellarà contra el PSOE per finançament il·legal, suborn i tràfic d'influències

Els populars volen portar els socialistes als tribunals per "vuit autopistes de corrupció" i demanen la dimissió de Pedro Sánchez

Cuca Gamarra i Alberto Núñez Feijóo, en una imatge d'arxiu
Cuca Gamarra i Alberto Núñez Feijóo, en una imatge d'arxiu | Eduardo Parra / EP
Redacció
13 d'octubre de 2024, 14:13
Actualitzat: 14:27h

El PP presentarà aquest dilluns una querella al jutjat d'instrucció número 5 de l'Audiència Nacional contra el PSOE per presumpte finançament il·legal, suborn i tràfic d'influències. Ho ha anunciat aquest diumenge la secretària general popular, Cuca Gamarra, en una roda de premsa a la seu de Gènova després de la reunió extraordinària del Comitè de direcció del partit per valorar la resposta als darrers avenços del "cas Koldo".

Gamarra ha indicat que hi ha "vuit autopistes de corrupció", relatives a temes relacionats amb el "cas Koldo", el viatge de Delcy Rodríguez a Espanya, "la corrupció socialista de l'IVA dels hidrocarburs", la causa oberta a Begoña Gómez, la dona del president del govern, Pedro Sánchez, o al seu germà. A parer del PP, totes tenen un nexe d'unió i és el mateix president Sánchez.

"Aquestes vuit autopistes de corrupció, tenen un origen clar. De manera que l'anomenat número u de la trama, Pedro Sánchez, n'és el quilòmetre zero", ha reblat Gamarra. Per a la secretària general del PP no caben tallafocs, perquè si s'uneixen els punts de tots els escàndols de corrupció, diu, surt la cara de Sánchez. Per això, ha exigit la seva dimissió.

Al seu torn, el PSOE ha acusat el PP de tornar a "sobreactuar" i d'anunciar "l'apocalipsi" en una setmana que, des del seu punt de vista, han protagonitzat un "vergonyós espectacle". La portaveu socialista, Esther Peña, ha defensat que han actuat amb "absoluta contundència" contra la corrupció i que en només cinc dies van suspendre de militància José Luis Ávalos per responsabilitats polítiques "més que evidents". "Quan el PP actuï d'aquesta manera, podrà donar lliçons. Mentrestant, continua sent el partit que va destruir ordinadors a cops de martell, el partit dels sobresous i del 'Luis, se fuerte'", ha reblat Peña. I és que el PSOE considera que Feijóo no té "autoritat moral" per exigir explicacions i titlla "d'anomalia a Europa" que l'amic d'un narcotraficant aspiri a presidir un govern.