El PP planteja les europees com un combat contra l'amnistia

En la presentació de la candidatura al Parlament Europeu, Feijóo assegura que "no hi ha separatisme bo"

Feijóo amb Manfred Weber, aquest dijous a Barcelona.
Feijóo amb Manfred Weber, aquest dijous a Barcelona. | Europa Press
09 de maig del 2024
Actualitzat a la 13:02h

El PP ha presentat aquest dijous -Dia d'Europa- la seva candidatura a les eleccions europees, que encapçala Dolors Montserrat. Ho ha fet al recinte modernista de Sant Pau. I ho ha fet com una batalla per aturar l'amnistia. El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, l'ha elogiat com a "europeista i persona de conviccions". "No hi ha lloc més adequat que Catalunya per refermar el compromís amb Espanya", ha assegurat. Barrejant contínuament Europa, Espanya i la situació a Catalunya, el president del PP ha proclamat que "no hi ha separatisme bo".   

"Volem que Catalunya sigui l'escenari dels compromisos del PP davant el Partit Popular Europeu", ha dit, per proclamar que donaran veu a la gent del camp i del mar "que veuen que es fa més esforç per fer l'amnistia que a defensar els seus interessos". "Donarem veu a l'Espanya que el govern no es molesta a representar". Feijóo s'ha referit a "l'egocentrisme i la censura" que, segons ell, simbolitza Pedro Sánchez. El líder del PP ha afirmat que el 9 de juny Espanya s'ha d'expressar "en legítima defensa". Feijóo ha volgut fer un gest envers Alejandro Fernández, tot dient que "el PP és a Catalunya i fora d'ella només un i aquest un és Alejandro Fernández".

Manfred Weber, president del Partit Popular Europeu, s'ha referit a la significació "històrica" del 9 de maig i ha rememorat les grans figures de la democràcia cristiana europea com Konrad Adenauer o De Gasperi. Situat en l'ala més dretana del PPE, Weber s'ha acoplat perfectament al discurs del PP espanyol contra el sobiranisme i l'amnistia i ha elogiat els de Feijóo "per la seva defensa de l'estat de dret". Després de lloar els candidats espanyols, com Dolors Montserrat i Esteban González Pons, s'ha lliurat a l'estratègia agressiva contra Pedro Sánchez, de qui ha dit que actua com un showman. "Espanya no necessita showmans -ha dit.- sinó estadistes". 

Dolors Montserrat, cap de llista del PP a les europees, ha intervingut per agrair a Manfred Weber "la seva defensa de l'estat de dret" i ha fet una crida perquè el PPE "no pot permetre que aquesta llei d'amnistia tiri endavant". Ha escomès contra Pedro Sánchez, "que representa la degeneració democràtica" perquè "no hi ha cap institució que els socialistes no hagin manipulat". I s'ha referit a "la decadència del separatisme i el pròfug que es planteja tornar a Espanya".

En al·lusió a les eleccions catalanes, Montserrat ha dit que "no es pot esperar que Salvador Illa lliuri la presidència a Puigdemont per salvar Sánchez" i ha demanat la màxima mobilització el 12-M per "salvar Catalunya".

El candidat a les eleccions del 12-M, Alejandro Fernández, ha estat qui ha presentat l'acte, per recordar que el projecte europeu es va aixecar sobre "la derrota del nacionalisme", intentant així generar paral·lelismes entre el nazifeixisme i el sobiranisme. Fernández ha definit el nacionalisme com "l'intent de lligar la llengua i la cultura amb les fronteres". Fernández ha dit que Catalunya sempre ha tingut vocació europeista i ha al·ludit a la "frivolitat d'alguns  dirigents d'acostar-se als qui combaten Europa".