El PSOE s'aboca en el desgreuge a Sánchez per assegurar que continuï

Els socialistes exigeixen que s'aturi l'assetjament al president del govern espanyol i el seu entorn: "No tot s'hi val"

La concentració de suport a Pedro Sánchez davant de Ferraz
La concentració de suport a Pedro Sánchez davant de Ferraz | Europa Press
27 d'abril del 2024
Actualitzat a les 12:05h

El PSOE ha exigit que s'aturi l'assetjament a Pedro Sánchez i li ha implorat que es quedi al capdavant del govern espanyol. Mentre milers de persones s'acumulaven davant de la seu de Ferraz, la cúpula socialista ha reunit el comitè federal per traslladar el suport al seu secretari general i fer una crida a dir "no" a la campanya d'odi promoguda per l'extrema dreta i la dreta, i amb el suport de la caverna mediàtica. Els socialistes s'aboquen així en el desgreuge a Sánchez per aconseguir que "resisteixi" a la Moncloa. 

Les intervencions de María Jesús Montero, Eneko Anduenza Salvador Illa, entre altres, han anat en aquest sentit. Han reivindicat el dret del PSOE i de la majoria de la investidura de poder governar i han advertit que en política "no tot s'hi val" i hi ha "límits". En la línia dels últims dies, Illa ha fet una crida a aixecar una "resistència col·lectiva" davant d'aquells sectors que volen aconseguir a través d'aquestes campanyes d'assetjament allò que no han aconseguit a les urnes. Sánchez comunicarà la decisió dilluns.

A la carta de dimecres -una sorpresa de bona part del seu entorn polític-, va preguntar-se si "val la pena" continuar a la primera línia. La cúpula del PSOE li ha respost la pregunta: "Sí que va la pena". Montero, que és un dels noms que apareix a les travesses per rellevar Sánchez, ha acusat el PP de "retroalimentar-se" amb Vox i d'"enfangar" la política, i també ha volgut traslladar un missatge de suport de Begoña Gómez, esposa del president espanyol.

El terratrèmol de Sánchez ha impactat de ple en la campanya de les eleccions catalanes, especialment al PSC. Illa havia de ser aquest dissabte a Tarragona, amb José Luis Rodríguez Zapatero, però finalment s'ha traslladat a Ferraz per assistir al comitè federal. "És aquí on vull estar, és un dia que exigeix claredat i determinació", ha afirmat tot just arrencar. El candidat del PSC ha fet una crida a defensar la política com a servei públic i en contra de la "destrucció" dels rivals.

"Val la pena impedir que els reaccionaris, minoritaris, no aconsegueixin revertir la voluntat de la majoria de ciutadans", ha reclamat. Illa, que després del comitè federal es traslladarà a Reus, ha assegurat que res no li faria més il·lusió que comptar amb la presència de Sánchez en campanya. De fet, el president del govern espanyol havia de ser en cinc actes, incloent-hi el d'arrencada i el de tancament. Per la seva banda, Eneko Andueza, líder del PSE-EE, ha reclamat als socialistes que "resisteixin" l'ofensiva política i mediàtica de la dreta i l'extrema dreta. "Quan resistim, guanyem", ha afirmat.

Desenes de milers de persones a Ferraz

Desenes de milers de persones han respost a la crida del PSOE des d'arreu de l'Estat i s'ha concentrat davant la seu de Ferraz. L'espai que fa uns mesos acollia manifestacions d'ultradreta contra l'amnistia i els pactes amb els independentistes, avui s'ha tenyit de vermell per donar suport a Sánchez. De fet, la direcció socialista ha demanat que les intervencions al comitè federal fossin breus per poder sortir al carrer i unir-se a la concentració.