El PSOE proposa Teresa Ribera com a cap de llista a les europees

La vicepresidenta tercera del govern espanyol era la candidata preferida de Sánchez; el Comitè Federal aprovarà dissabte els noms definitius per als comicis

Teresa Ribera.
Teresa Ribera. | Adrià Costa
Redacció
24 d'abril del 2024
Actualitzat a les 11:26h

La Comissió Executiva Federal del PSOE ha proposat la vicepresidenta tercera del govern espanyol i ministra per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic, Teresa Ribera, com a cap de cartell per a les eleccions al Parlament Europeu (PE) del 9 de juny. Ribera és, també, membre de la direcció socialista i s'havia erigit en la candidata preferida del president estatal, Pedro Sánchez.

La iniciativa s'incorporarà aquest mateix divendres al Comitè de Llistes, que elaborarà el dictamen amb totes les propostes que la militància ha pogut votar fins al 20 d'abril en el conjunt de federacions del partit. Tot seguit, la iniciativa s'elevarà a la seva votació aquest dissabte al Comitè Federal socialista, del qual sortirà la llista definitiva als comicis.

D'aquesta manera, el PSOE ha escollit un perfil que ha considerat "líder" en la transició energètica al continent i ha indicat que és una de les principals impulsores de la solució ibèrica per reduir el preu del gas a l'Estat, així com la reforma del mercat elèctric europeu.