Puigdemont descarta tornar a Catalunya abans del 21-D

El president i candidat de JuntsxCat optarà per seguir a Bèlgica i reapareixerà si guanya els comicis, tot i que veus de l'equip de campanya defensen un retorn en la recta final | Si Puigdemont venç el 21 desembre, la seva defensa explorarà un acord amb la Fiscalia per tal que retiri la demanda de mesures cautelars que el podrien dur a la presó

Carles Puigdemont aplaudeix els candidats de Junts per Catalunya després d'un míting a Girona
Carles Puigdemont aplaudeix els candidats de Junts per Catalunya després d'un míting a Girona | Junts per Catalunya
14 de desembre del 2017
Actualitzat el 15 de desembre a la 13:51h
Carles Puigdemont, president de la Generalitat i candidat de Junts per Catalunya, no té previst tornar de Bèlgica en la recta final de la campanya ni el dia de les eleccions, segons fonts consultades per NacióDigital. L'estratègia, almenys de moment, passa per seguir a l'exili i plantejar el retorn en cas de guanyar els comicis del 21-D, que la seva llista planteja com un plebiscit sobre el 155 i sobre la continuïtat del Govern legítim al capdavant de les institucions catalanes. Per tornar, sostenen els dirigents consultats, hi ha d'haver una sèrie de garanties. La primera d'elles és la victòria als comicis i la segona -tant o més rellevant- és explorar un pacte amb la Fiscalia per tal que es retirin les mesures cautelars que podrien dur Puigdemont a la presó si torna a Catalunya.

Al llarg dels últims dies, però, hi ha hagut debat sobre la possibilitat que Puigdemont emprengués el camí cap a Catalunya abans del 21-D. Hi havia dues dates damunt la taula per a la hipotètica reaparició. La primera era el 19 de desembre, dia del míting final, i la segona era el 21, jornada de votacions. Una de les possibilitats evidents en aquest escenari és que les autoritats espanyoles el detinguessin, perquè sobre ell pesa una ordre de detenció en territori estatal. No van faltar dirigents de l'equip de campanya, segons les fonts consultades, que apuntaven el "creixement electoral" que es podria registrar en cas d'una hipotètica detenció. "No val la pena si és per obtenir dos o tres diputats més", mantenen altres dirigents rellevants de la candidatura.
 
Arxivat a