Pujol votarà Puigdemont: «Ara toca Junts»

L'expresident de la Generalitat fa costat al líder a l'exili, amb qui no sempre han coincidit: la tardor del 2017 li va recomanar per carta convocar eleccions

Jordi Pujol, en imatge d'arxiu
Jordi Pujol, en imatge d'arxiu | Europa Press
25 d'abril del 2024
Actualitzat a les 9:14h

Jordi Pujol ha fet costat sense fissures a la candidatura de Carles Puigdemont a les eleccions del 12-M. En un acte celebrat aquest dimecres, l'expresident de la Generalitat ha estat taxatiu: "Votaré Junts. Ara toca Junts. Votaré en Puigdemont". És la primera vegada en els últims anys que Pujol emet un posicionament tan clar a les portes d'una campanya electoral.

L'entorn de Puigdemont sempre assegura que disposa d'una "molt bona relació" amb el fundador de Convergència. Dins de Junts també es dona per fet que, un cop desaparegut el PDECat, Artur Mas farà costat -d'una manera o d'una altra- a la candidatura de Junts. Mas és qui va situar el líder a l'exili al Palau de la Generalitat.

La intervenció de Pujol s'ha produït en un acte al costat de Salvador Esteve, alcalde històric de Martorell i expresident de la Diputació de Barcelona, i des d'un faristol en el qual s'hi llegia un dels lemes que acompanya Puigdemont en aquesta campanya: "Catalunya necessita un bon govern". Les intervencions públiques de l'expresident són escasses, per raons d'edat o de salut, però la seva figura ha estat restituïda de manera accelerada en els últims temps.

Junts, al principi de la seva història, va marcar distàncies amb l'herència convergent, però ara fins i tot reivindiquen el llegat de Pujol aquells qui el van denostar públicament quan va confessar públicament la deixa, a l'estiu farà deu anys.

Puigdemont agraeix el suport de Pujol

El candidat de Junts a les eleccions catalanes, Carles Puigdemont, ha agraït a l'expresident Pujol el seu suport i que afirmés que el votarà en els comicis del pròxim 12 de maig: "Gràcies, president Pujol". Puigdemont ha recordat un míting de campanya que va fer Pujol a Girona al 1980: "Jo encara no podia votar, però em va impressionar la força i la determinació per aixecar a Catalunya després de la llarga nit del franquisme".