Qui és Cristina Lagé, la regidora de Sant Sebastià que Illa ha reclutat per dirigir Turisme?

La nova responsable de pilotar les polítiques sobre visitants a Catalunya té un currículum que barreja l'experiència en el sector turístic i una incursió recent a la política municipal

Cristina Lagé, fins ara regidora a Sant Sebastià, en una imatge d'arxiu
Cristina Lagé, fins ara regidora a Sant Sebastià, en una imatge d'arxiu | Europa Press
Redacció
02 de setembre de 2024, 16:08

El Govern de Salvador Illa ha decidit que Cristina Lagé, nascuda a Barcelona però resident al País Basc, sigui la nova directora general de Turisme. Tal com ha informat Europa Press, Lagé ja ha renunciat al seu càrrec com a regidora delegada de Diversitat, Inclusió i Igualtat a l'Ajuntament de Sant Sebastià per exercir al capdavant de Turisme. La renúncia a la seva acta de regidora es produirà al ple extraordinari d'aquest dijous. Lagé va arribar a Donostia el 1994 per treballar en el sector privat. A banda de les funcions públiques, també ha presidit l'Espai Catalunya, associació per fomentar la relació i connexió basco-catalana a Sant Sebastià.

Si bé Lagé va cursar estudis de Filologia Hispànica a la Universitat de Barcelona (UB), la seva activitat professional va anar més vinculada a la seva és diplomatura en Relacions Públiques i Màster en Protocol i ja va començar a teixir el vincle amb la indústria turística. Va centrar-se sobretot en l'organització d'esdeveniments, turisme receptiu, màrqueting i publicitat així com en la gestió i direcció d'empresa, recull l'agència Europa Press. El sector hostaler ha estat present en el seu currículum, però finalment l'any 2019 va anar a les llistes dels socialistes bascos per l'Ajuntament de Sant Sebastià i en el seu primer mandat va comandar la regidoria de Turisme Sostenible. 

En aquell moment, va ser impulsora del paper de la capital guipuscoana com a destinació turística MICE, que engloba el turisme de negocis, reunions, conferències i exposicions i la regidoria va aconseguir que el Kursaal fos seu de la convenció Turespaña, en la qual es va discutir sobre els reptes i estratègies més rellevants d'aquesta indústria a nivell estatal. També va promoure l'Institut del Pintxo de Sant Sebastià i durant aquesta última legislatura ha liderat la delegació de Diversitat, Inclusió i Igualtat.

Així, Lagé substitueix en el càrrec a la directora general de Turisme prèvia, Marta Domènech, qui també provenia del sector privat i de liderar associacions hoteleres. 

Arxivat a