Rivera mostra múscul i diu que Rajoy no té «un projecte per a Espanya»

El líder Albert Rivera diu que "el problema d'Espanya és el nacionalisme i el futur no passa per pactar-hi"

Rivera i Arrimadas en la compateixença d'avui per valorar els resultats.
Rivera i Arrimadas en la compateixença d'avui per valorar els resultats. | @CiutadansCs
22 de desembre del 2017
Actualitzat a les 21:08h
Ciutadans ha mostrat avui múscul després dels resultats obtinguts ahir, tot i que el bloc sobiranista manté la majoria absoluta al Parlament. Albert Rivera i Inés Arrimadas han comparegut  després de la reunió de l'executiva de Ciutadans per analitzar els resultats del 21-D. La direcció de Cs s'ha reunit a l'hotel Catalònia de la plaça d'Espanya, on ahir van seguir la nit electoral. Rivera ha estat contundent i ha parlat ja com a líder alternatiu a Mariano Rajoy al proclamar que "el bipartidisme està obsolet".

"Espanya necessita futur i un projecte que il·lusioni la majoria", ha assenyalat Rivera, qui ha dit que Espanya ha tingut fins ara tres projectes nacionals, els de Suárez, Felipe González i Aznar, donant per fet que Rajoy no té cap projecte nacional espanyol. Rivera, marcant una línia vermella, s'ha presentat com l'exponent d'una línia de duresa enfront el sobiranisme i ha afegit que "el futur d'Espanya no passa pel nacionalisme ni per pactar-hi".

Tot i el llenguatge crític amb Rajoy, ha assegurat que l'acord amb el PP no perilla: "Nosaltres no juguem amb els espanyols". Però sí que ha reblat que "exigiran" el compliment de tots els punts del pacte de legislatura. Sobre la possibilitat d'una dissolució del Congrés, s'ha mostrat prudent, dient que això depèn exclusivament de Rajoy.

"No copiar els nacionalistes"

En la mateixa línia, Arrimadas "els ciutadans han premiat la claredat de Ciutadans" i no haver fet, en al·lusió als socialistes, "copiar tesis nacionalistes". Mirant al PP, ha dit que Ciutadans "no ha mirat cap a un altre costat".

Arrimadas ha agraït el suport rebut i ha assenyalat que "l'independentisme surt d'aquestes eleccions amb menys suports i menys escons" i que "som la primera força constitucionalista que ha guanyat unes eleccions", tornant a oblidar que moltes eleccions generals a Catalunya les ha guanyat el PSC. Sobre la possibilitat d'un nou govern sobiranista, la dirigent unionista ha dit que no es pot donar res per fet perquè "els independentistes estan més dividits que abans".