Rosteixen una vedella sencera al bell mig de l'Eixample

Publicat el 04 de juny de 2011 a les 14:27
Rusteixen una vedella a l'Eixample Foto: ACN

El Centre de Promoció de la Carn de Vedella de Catalunya (Provedella) ha participat aquest dissabte en les festes organitzades al districte de l'Eixample de Barcelona amb l'objectiu de donar a conèixer el procés de la cria de la vedella a Catalunya. Per tal d'apropar-se al consumidor i mostrar les qualitats i les garanties d'aquesta carn, l'entitat ha rostit una vedella sencera al bell mig de la capital catalana, concretament a la confluència dels carrers Girona i Aragó. El rostit, supervisat pel cuiner Karlos Ibarrondo, ha començat a les set del matí i s'allargarà fins a les set de la tarda, moment en què se serviran les racions de carn a tothom qui la vulgui tastar.

Provedella defensa el consum d'aquesta carn perquè és la més tendra de les carns de boví i és una font imprescindible de nutrients: vitamina B12, ferro, proteïnes, aminoàcids, fòsfor i zinc. Igualment, la carn de vedella és un aliment magre, ja que més de 70% dels greix es troba en el teixit visible. La part magra conté entre un 3 i un 6% de greix, del qual entre un 1 i un 2,5% és saturat. Finalment, el Centre de Promoció de la Carn de Vedella de Catalunya afirma que el consum de carn de vedella és apte tant per les persones sanes com per les que tenen nivells alts de triglicèrids i colesterol a la sang.