Salvador Illa: un home seriós

«Hi ha qui, quan arriba a casa després de tot el dia treballant, només vol seure al sofà i desconnectar. Això no li passa al candidat del PSC, que encara té esma per a anar a buscar la cosa seriosa»

Salvador Illa, durant una entrevista amb Nació
Salvador Illa, durant una entrevista amb Nació | Hugo Fernández
07 de maig del 2024
Actualitzat a les 14:05h

Hi ha qui, quan arriba a casa després de tot el dia treballant, només vol seure al sofà i desconnectar. Per això va sorgir fa temps el termefeel good tv –televisió que et prova–, que es podria aplicar també a cinema, llibres, música, teatre, el que sigui. Normalment, es tracta d'obres lleugeres que permeten que el cervell descomprimeixi una mica tot el que ha hagut de processar durant el dia. Això no li passa, però, al candidat del partit socialista a les eleccions del 12 de maig, Salvador Illa. Quan arriba a casa després del que imagino que serà una jornada maratoniana i intensa, encara té esma per a anar a buscar la cosa seriosa.

📚 Un llibre

Història de la guerra del Peloponès, de Tucídides. El candidat socialista el defensa explicant que relata un enfrontament entre Esparta i Atenes, i que parla de les claus del comportament humà. Per a Salvador Illa, "és un llibre molt instructiu, també avui". Jo no hi entenc gaire, de guerres, però no em deixa de sobtar voler entendre l'ésser humà d'avui en homes matant-se fa més de dos mil anys.

BME VOL 18 Tuci╠udides Frontal

🎥 Una pel·lícula

Children of heaven. Una pel·lícula iraniana del 1997 que va ser nominada als Oscars a millor pel·lícula de parla no anglesa. És la història d'un nen que s'apunta a una cursa per aconseguir unes sabates noves per la seva germana petita. És un d'aquells casos on la crítica és unànime, cosa bastant excepcional. Va commocionar al candidat del PSC i també a la resta del planeta.

🍿 Una sèrie

Chernobyl. Salvador Illa defensa que és un retrat molt acurat d'un fet històric, tant des del punt de vista polític com humà. És una minisèrie de 5 capítols que es pot veure a HBO des del 2019, moment en què recordo que Illa va visitar el Vostè Primer de RAC1 i ja va lloar l'obra de Craig Mazin i Johan Renck en una conversa divertidíssima amb un dels millors presentadors d'entreteniment cultural que tenim al país.

🍴 Un plat

"Les carxofes crues que em prepara la meva dona, la Marta. És un plat molt saborós que li queda espectacular." Quina cosa més exquisida, les carxofes. Aquella petita perla de temporada que és senzillíssima, però l'has de saber fer anar. Si algú té la recepta ideal i te la prepara amb amor és normal que automàticament es converteixi en el plat favorit de qualsevol.