Sánchez reclama públicament les disculpes de Milei i adverteix que hi haurà una resposta de l'Estat

El president espanyol acusa Abascal de fer una crida a la "violència política" i exigeix una condemna rotunda per part de totes les forces polítiques

Pedro Sánchez, aquest dilluns
Pedro Sánchez, aquest dilluns | ACN
Redacció
20 de maig del 2024

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha reclamat al president d'Argentina, Javier Milei, una "rectificació pública", i ha advertit que la resposta de l'Estat a les seves manifestacions anirà en consonància "amb la dignitat que representa la democràcia espanyola.

També ha volgut fer referència als llaços de germanor que uneix Espanya i Argentina", un país "que ara mateix està presidit per un president que per desgràcia no ha estat a l'altura amb les seves declaracions". Sánchez creu que les paraules de Milei no representen el "gran poble argentí", però sí que exemplifiquen el "risc" de la "internacional d'ultradreta" per la justícia social i la convivència.

Contundent contra Abascal

El president espanyol també ha advertit el PP i Vox que "no hi ha peròs" a l'hora de defensar les institucions espanyoles davant els "insults i difamacions que eventualment poden fer mandataris estrangers", perquè "més enllà de la ideologia hi ha l'educació i el patriotisme".

A més, ha acusat el líder de Vox, Santiago Abascal, de fer una crida a la "violència política" en el seu discurs de diumenge. "Dir que cal treure a cops de peu i garrotades un govern legítim és antidemocràtic, i exigeix una condemna rotunda per part de totes les forces polítiques, de tots els mitjans de comunicació i del conjunt de la societat".