Sánchez reitera que aspira a esgotar la legislatura i demana «obrir-se» a les necessitats dels socis

El president del govern espanyol, en una reunió amb diputats i senadors del PSOE, reclama "no perdre el temps" amb l'oposició de la dreta

Pedro Sánchez, aquest dilluns al Congrés.
Pedro Sánchez, aquest dilluns al Congrés. | Europa Press
Redacció
16 de setembre de 2024, 13:15
Actualitzat: 13:17h

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha traslladat aquest dilluns als diputats i senadors del seu partit que té intenció d'esgotar la legislatura tot i estar en minoria parlamentària i per tant els ha demanat que dialoguin i s'obrin "a les idees i necessitats" d'altres forces polítiques, encara que sense oblidar les pròpies. A la reunió Interparlamentària que reuneix diputats i senadors socialistes en l'arrencada del nou curs polític, ha demanat ser dialogant amb aquells que volen "construir", i al mateix temps els ha instat a no "perdre el temps amb els que només busquen destruir", en referència a l'oposició de la dreta.

Sánchez, que ha arribat a la cambra baixa flanquejat per la presidenta del PSOE, Cristina Narbona, i la vicesecretària general, María Jesús Montero, i amb la resta de la plana major del partit seguint els seus passos, ha estat rebut amb aplaudiments pels seus parlamentaris. Sánchez ha reiterat les prioritats que es marca el seu executiu després de l'aturada estival i ha assenyalat que "és evident que hi ha govern [espanyol] per llarg" i per tant, "toca asseure's a negociar mesures que resolguin els problemes i les demandes" dels ciutadans, ha indicat a continuació.

Després de la polèmica generada per les seves declaracions al comitè federal del PSOE, en què ha dit que governaria encara sense el "concurs" del poder legislatiu, Sánchez ha aclarit que el govern espanyol "estén la mà als grups parlamentaris per consolidar el camí de creixement i creació d'ocupació, avenços socials i convivència” que afirma haver impulsat des que va arribar a la Moncloa fa sis anys.

"La meva mà està estesa, la porta de la Moncloa està oberta a tothom que vulgui negociar i que vulgui sumar. I avui us demano que feu el mateix aquí, al Congrés", ha remarcat. "Us demano que practiqueu aquesta política de diàleg i d'acord, que sigueu propositius, que siguem dialogants, que no perdem el temps amb els que només busquen destruir i que treballem amb aquells que vulguin construir. Que us obriu a les idees i les necessitats de altres forces polítiques, sense oblidar-nos de les nostres, i que ho feu tot amb naturalitat, sense estridències i amb un enorme orgull del que ha aconseguit i del que ens toca per fer durant aquests propers tres anys", ha expressat.