Sánchez visita Kíiv per reunir-se amb Zelenski en el primer aniversari de la invasió russa

És la segona vegada que el president del govern espanyol viatja a Ucraïna en menys d'un any

 El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, aquest matí a l'estació de trens de la capital ucraïnesa
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, aquest matí a l'estació de trens de la capital ucraïnesa | ACN
Nació
23 de febrer del 2023
Actualitzat el 15 de gener del 2024 a les 18:14h
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha arribat aquest dijous a primera hora a Kíiv. És el segon viatge que fa a Ucraïna en menys d'un any i justament coincideix amb el primer aniversari del començament de la invasió russa al país, iniciada el 24 de febrer de 2022. "Torno a Kíiv un any després de l'inici de la guerra. Estarem al costat d'Ucraïna i de la seva gent fins que la pau torni a Europa", ha publicat Sánchez al seu compte de Twitter juntament amb un vídeo en el qual se'l veu arribar a una estació de tren.
Va ser el 21 d'abril de l'any passat quan el cap de l'executiu, acompanyat de la primera ministra danesa, Mette Frederiksen, va trepitjar per primera vegada la capital ucraïnesa per mantenir una trobada amb el president ucraïnès, Volodímir Zelenski, i traslladar-li el suport i solidaritat de l'Estat enfront de la invasió russa i el seu compromís amb la pau. Aquest dijous, està previst que Sánchez es reuneixi amb Zelenski i tot just després ofereixi una roda de premsa als mitjans de comunicació. 
 

Enviament de tancs

Justament aquest dimecres, la ministra de Defensa, Margarita Robles, va explicar que Espanya enviarà a Ucraïna sis tancs Leopard, que estan sent reparats. La previsió és que arribin entre finals de març i principis d'abril i que s'integrin en un batalló amb altres països. Hi arribaran amb les tripulacions ja ensinistrades, que estan rebent formació a l'Estat.

 

Acollida de refugiats

D'altra banda, el ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, també ha fet balanç de l'acollida de refugiats ucraïnesos. A l'Estat ja n'hi ha 168.000, una xifra que converteix Espanya en el cinquè país de la Unió Europea que ha acollit més ucraïnesos. Escrivá ha subratllat el nombre, que ha considerat "particularment rellevant" tenint en compte que la situació geogràfica de l'Estat és "allunyada". La visita d'aquest matí a Kíiv per part del cap de l'executiu espanyol és destacable, també, perquè es produeix després que dilluns el president dels Estats Units, Joe Biden, viatgés a Kíiv per primer cop des de l'inici de les hostilitats per reafirmar el compromís d'Occident amb Ucraïna.