El TSJC obvia l'amnistia i fixa el judici de Jové, Salvadó i Garriga a l'octubre

La causa pels preparatius de l'1-O s'havia de jutjar a l'abril però es va suspendre per no interferir en la campanya electoral del 12-M

Josep Maria Jové i Lluís Salvadó, en una imatge d'arxiu
Josep Maria Jové i Lluís Salvadó, en una imatge d'arxiu | ACN
24 de maig del 2024
Actualitzat el 27 de maig a les 15:10h

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha fixat pel 2 d'octubre el judici als preparatius de l'1-O. El tribunal obvia així que l'amnistia s'aprovarà la setmana que ve al Congrés i que la causa que afecta Josep Maria Jové, Lluís Salvadó i la consellera de Cultura en funcions, Natàlia Garriga, hauria de quedar arxivada per aquesta llei.

El judici es va suspendre abans de les eleccions catalanes, per no interferir en la campanya i el 12-M. Les parts s'han reunit aquest divendres i han acordat que el judici es faci en 15 sessions, entre el 2 d'octubre i el 29 de novembre.

Jové s'enfronta a 7 anys de presó i 32 d'inhabilitació per malversació, prevaricació i desobediència pel seu paper en l'organització del referèndum com a secretari d'Economia. Salvadó s'enfronta a 6 anys i tres mesos de presó i 27 d'inhabilitació pels mateixos delictes. En el cas de Garriga, la Fiscalia demana una pena d'inhabilitació per desobediència.

Les defenses van demanar suspendre el judici per la imminència de l'amnistia, però el tribunal ho va descartar amb l'argument que la llei encara s'estava tramitant. Un cop s'aprovi i entri en vigor, el tribunal haurà d'analitzar si es pot aplicar, però difícilment el judici es podrà celebrar en les dates previstes.