Un «ticket» a l'americana per a la nova Convergència

Mas proposarà el nom d’una dona com a vicepresidenta del nou partit | Vol una direcció plural, feminitzada, rejovenida i amb presència del poder municipal

Artur Mas, en la compareixença d'aquest matí
Artur Mas, en la compareixença d'aquest matí | ACN
06 de juliol del 2016
Actualitzat el 07 de juliol a les 17:05h
Artur Mas ha explicat avui algunes de les propostes que ell farà al congrés de fundació del partit hereu de CDC. Vol que la cúpula del partit estigui presidida per un “ticket”, seguint el model nord-americà, de president-vicepresident, i ell vol que aquest tàndem respongui a la paritat de gènere. Com que Mas també ha anunciat que ell es postularà a la presidència, serà una dona qui l’acompanyarà en aquest “ticket”.   

L’actual president de CDC ha concretat que moltes de les funcions del president i vicepresident seran intercanviables. No ha volgut donar un nom perquè això depèn en part de com vagi el congrés del proper cap de setmana. A preguntes dels periodistes, ha esmentat el nom de Neus Munté com el d’una figura molt vàlida, però ha deixat oberta la qüestió. El congrés elegirà també un model de direcció executiva, que segurament estarà en mans d’un organisme d’un màxim de dotze persones.
Mas també ha insistit en un altre aspecte que conformarà l’equip executiu que sorgeixi del congrés: la pluralitat màxima dins del nucli dirigent. És a dir, la voluntat que la major part de sensibilitats que s’han expressat en el debat precongressual siguin presents en la direcció. També ha destacat altres elements que han de caracteritzar el nou partit: feminització, rejoveniment i més proximitat a la gent, el que vol dir més presència dels electes municipals. També ha deixat en l’aire la figura de la secretaria general, que creu que no és segur que existeixi: “No pensem en termes clàssics”, ha dit.    

“Estem en un moment fundacional”, ha començat dient Artur Mas, qui ha explicat que en les darreres setmanes ha conversat amb molta gent, de dins però també de fora de Convergència. L’expresident de la Generalitat ha afirmat que ha copsat que hi ha la voluntat que faci de pont entre l’experiència i el llegat de CDC i el que ha de sorgir com a nou. 

“Ja sabem com s'afinen determinades actuacions”

Sobre els registres i les detencions produïdes ahir, Mas ha demanat “que la justícia faci la seva feina i que si una empresa té problemes, que s’analitzin, però que no es vinculi a uns ajuntaments”. Ha assegurat que si es demostren responsabilitats delictives de militants del partit, seran contundents.  Però ha subratllat que “ja se sap com s’afinen i on s’afinen determinades actuacions judicials”, ha conclòs Artur Mas.