Xavier Trias presenta Joaquim Forn com un líder «potent i de futur»

L'exalcalde s'ha referit a l'actual regidor com a probable successor durant la conferència "Alternativa proposa" al Col·legi de Periodistes de Catalunya | Demana una Convergència per Barcelona de confluència de centre i centre-esquerra | Assegura que té intenció d'acabar el mandat

Joaquim Forn segueix amb atenció la conferència de Xavier Trias
Joaquim Forn segueix amb atenció la conferència de Xavier Trias | Jordi Palmer
18 de gener del 2016
Actualitzat el 19 de gener a les 7:06h
Per a l'exalcalde de Barcelona, Xavier Trias, el regidor Joaquim Forn és la persona que encarna un lideratge "potent i de futur", una al·lusió que situa Forn com a possible successor en una "nova Convergència" que Trias ha volgut presentar com a alternativa de govern municipal. Ara bé, també ha indicat la seva intenció de continuar a l'ajuntament "fins al final del mandat".

Així mateix, en el marc de la conferència "Alternativa proposa", que ha tingut lloc aquest dilluns a la tarda al Col·legi de Periodistes de Catalunya, l'exalcalde ha defensat la necessitat de crear una Convergència per Barcelona com a "confluència de forces sobiranistes de centre i de centre-esquerra".

La conferència, concebuda com la resposta a l'acte "L'alcaldessa respon", que va tenir lloc la setmana passada, ha servit per a que el president del grup municipal de CiU dibuixés els eixos d'una formació que "no només és la principal força d'oposició, sinó que també és l'alternativa de govern". Ha estat en aquest sentit que s'entén que la menció de Forn obre la porta a la consolidació d'un nou lideratge per al qual Trias assegura estar "disposat a ajudar en el que calgui".

Amb tot, Trias manté la intenció de continuar a l'ajuntament "fins al final del mandat", però valorant que l'actual grup està conformat per "un equip de gent extraordinària i magnífica" i reiterant que "davant d'aquest equip hi ha en Joaquim Forn". En tot cas, ha aclarit que la decisió d'ajudar Forn "és una decisió pròpia", entenent que Convergència podria prendre'n una altra o bé proposar la celebració de primàries per escollir el futur alcaldable.

Eixos estratègics

Pel que fa als projectes de futur per a la ciutat, Trias s'ha referit a la necessitat de construir una "Barcelona del benestar, més justa", i a la vegada, "més emprenedora", fent també una defensa de les inversions en cultura.

Així mateix, ha emplaçat l'actual equip de govern de Barcelona en Comú, encapçalat per Ada Colau, a trobar "punts d'enteniment", malgrat haver-li retret haver estat "incapaç d'impulsar nous projectes, de presentar un nou model de ciutat", posant com a exemple el Pla de Barris, del qual no s'ha "explicat en que consistirà el pla i com el pensa aplicar".
 

Text de la conferència de Xavier Trias (pdf)

Arxivat a