05
de novembre
del
2014
Actualitzat
a les
16:32h
Francesc Rovira, caçant bolets amb clients del restaurant. Foto: Monmar Comunicació
Qui més qui menys s'atreveix a sortir a caçar bolets. Però pocs podran explicar que ho han fet amb un xef amb una estrella Michelin. És la proposta de la Fonda Xesc de Gombrèn que organitza sortides boletaires amb els seus clients abans de cuinar-los.
Es tracta d'una original iniciativa que té l'objectiu “de donar a conèixer les espècies de bolets que es poden trobar als boscos i muntanyes pròxims a Gombrèn i les seves propietats culinàries”, explica Francesc Rovira, cuiner de la Fonda Xesc. Després de cada sortida, l'activitat continua amb un taller-demostració on el xef ripollès explica els secrets de la cuina del bolet fent servir els exemplars que s'han trobat i que s'elaboren amb diferents receptes a la mateixa cuina del restaurant.
“Sabíem que els show cookings són habituals a països com França i Suïssa i hem volgut fer-ho aquí per transmetre la nostra manera de fer cuina incorporant-hi la novetat de les sortides a conèixer els bolets”, afirma Meritxell Vilalta, cap de sala.