Èxit de l'Aula d'Hostaleria del Ripollès a la Mostra Gastronòmica del Mercat del Ram

Publicat el 11 d’abril de 2006 a les 11:47
L'Aula d'Hostaleria del Ripollès va participar aquest cap de setmana a la dinovena Mostra Gastronòmica del Mercat del Ram de Vic. Un total de 650 persones van poder tastar i apreciar els plats elaborats pels membres de l'Aula d'Hostaleria. Es van repartir un total de 1.800 racions entre el migdia i el vespre. Pel recinte, habilitat especialment per a la Mostra, dissabte hi van passar 300 persones al migdia i 350 al vespre. Tots els components de l'Aula d'Hostaleria del Ripollès van dedicar molts esforços a la Mostra, que va tenir com a resultat un gran èxit d'assistents.

La Mostra Gastronòmica del Mercat del Ram és una cita indispensable per a tots els amants de la cuina. És una oportunitat per apreciar una gran varietat d'estils culinaris.
Aquesta mosta començava el dijous, 6 d'abril, amb Osona Cuina, seguia el divendres amb el Gremi d'Hoteleria i Turisme del Bages i es clausurava dissabte amb l'Aula d'Hostaleria del Ripollès.
Els plats que van oferir els membres ripollesos van ser:
Foie amb fulls de poma I reducció de ratafia
Cors de carxofes farcides de cargols i romesco a la provençal
Cigot de xai, amb menta i el seu suc
Bacallà amb escalivada i pinyons
Com a postres es va servir:
Mató amb mel de romaní i bescuit d'avellana
Broqueta de pinya, caramel d'Oporto i gelat de vainilla a la tòfona
Vins i caves:
Abadal
Artium

El menú que presentava el col•lectiu de l'aula d'Hostaleria era un reflex dels productes de la comarca del Ripollès i el plat estrella el Xai del Ripollès de denominació d'origen.
Els plats que es van presentar a la Mostra van ser realitzats pels alumnes del Cicle Formatiu de Grau Mig i els alumnes del Programa de Garantia Social (ambdos branques formatives impartides a l'Aula, juntament amb l'IES Abat Oliba de Ripoll). Uns plats elaborats gràcies també al suport del Consorci Ripollès Desenvolupament i l'Associació d'Hostaleria del Ripollès.