Del 29 d'abril al 7 de maig de 2006 tindran lloc les Jornades Gastronòmiques de la Vedella Bruna dels Pirineus. Per tal de poder degustar durant aquests dies la nostra vedella, de textura i gust singulars i excel•lents, els ramaders de la comarca del Ripollès animen a residents i visitants a gaudir dels diferents menús on el plat estrella és la vedella bruna, en els diferents restaurants de la comarca: Cafè Canaules ( Ripoll) , El Martinet (Campdevànol), Cal Marxened (Campelles), Ca la Mary (Queralbs), Can Nerol (Ripoll), La Piazzetta (Ripoll), Restaurant Can Rafa (Ripoll), Hostal de Rama (Ripoll), Restaurant Cal Ras (Campelles), Reccapolis (Ripoll), Solana del Ter (Ripoll), La Teuleria Restaurant (Sant Joan de les Abadesses), Can Villaura (Ripoll) i la Fonda Xesc (Gombrèn).
La vedella bruna dels Pirineus és una carn única, fruit de l'art ramader i de les pastures extensives de l'alta muntanya, espais verds, sans i plens de vida.
Els menús que es podran degustar durant aquests dies ofereixen plats com ara:
Mitjana de vedella amb reducció de Pedro Ximénez
Brics de vedella amb verduretes especiades i llagostí
Cap i pota de vedella
Farcellets de carn de vedella bruna amb la seva salsa
Carpaccio de vedella amb encenalls de parmesà
Canelons de vedella gratinats
Bistec de vedella a la planxa amb guarnició d'escarxofa
Broquetes de vedella amb crema de carxofes
Galta de vedella al Cavernet Sauvignon i ceps
Terrina de vedella i conill amb prunes clàudies i la seva amanida de contrastos
Estofat de vedella bruna amb verduretes i patates
Entrecot de vedella a la tòfona.
Tots aquests menús van dels 18 als 25 Euros.
Les jornades estan organitzades per l'Associació d'Hostaleria del Ripollès i el Consorci Ripollès Desenvolupament, amb col•laboració de l'Ajuntament de Ripoll, el Consell Comarcal del Ripollès, la Federació de Raça Bruna dels Pirineus i el Departament d'Agricultura Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya.
Ara a portada
Publicat el 27 d’abril de 2006 a les 06:00
Et pot interessar
-
D'Antònia Font a Guillem Gisbert: aquests són els caps de cartell del Macroclima de Camprodon
-
Mor l'excursionista que va ser arrossegat per una allau de neu a Queralbs
-
Què fer aquest cap de setmana al Ripollès: 16 i 17 de març
-
Una estada de dos mesos i allotjament a Beget per aprendre a treballar en un forn rural: «Volem ajudar a repoblar»