Josep Rull manté que les noves estacions d'FGC de Sabadell obriran abans de l'estiu

El conseller no es mulla amb una data concreta però manté el calendari previst | La ciutat comptarà amb cinc parades dels FGC

21 d'abril del 2017
Actualitzat el 30 d'abril a les 22:31h
El Conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, manté que les tres noves estacions de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) de Sabadell seran inaugurades abans de l'estiu. Rull, però, no es mulla amb una data concreta, fet que està sent conservat com un misteri.

"Complirem el compromís que vam adquirir amb el President Puigdemont en la inauguració de les dues darreres estacions dels FGC de Sabadell", ha afirmat Rull en una visita al Consell Comarcal del Vallès Occidental, en referència a la promesa de la Generalitat d'inaugurar les tres estacions restants aquesta mateixa primavera. "Sempre hem dit que la inauguració de les estacions de Sabadell seria abans de l'estiu, i ens ratifiquem en aquest compromís perquè ens trobem ja en la fase final de les obres", ha afegit.

De la mateixa manera, el conseller ha fixat de límit la futura data de la inauguració de les tres estacions al fet que la Generalitat doni una resposta als veïns del barri de Can Feu de Sabadell sobre el possible soterrament de les vies dels FGC al seu pas per la zona. "Estem treballant per veure si podem obtenir els recursos per fer possible el soterrament", ha apuntat Rull.

En aquest sentit, ha conclòs que el seu desig seria que abans de la inauguració de les tres estacions es pogués aportar nova informació al respecte als veïns de Can Feu.



Les dues estacions avui dia operatives de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) a Sabadell disposaran d’escales mecàniques de baixada i nous ascensors. Es tracta d’una reivindicació que els veïns i l’Ajuntament després que no s’instal·lessin d’entrada en la inauguració de les dues parades el passat mes de setembre. El consistori, però, demana un calendari explícit sobre quan es duran a terme les obres.
 
“Celebrem l’anunci que se’ns va fer ara fa uns dies en despatx, però aquesta mateixa setmana hem demanat per carta al president de FGC, Enric Ticó, que hi hagi un calendari per al compromís”, ha explicat el tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Maties Serracant. Les obres hauran de servir per dotar Can Feu – Gràcia i Sabadell Plaça Major d’escales mecàniques, donat que disposen de l’espai per a instal·lar-les i en el projecte inicial hi figuraven, així com un nou ascensor d’accés a cada una de les parades.
 
Amb tot, el govern local espera que les tres noves estacions de FGC que entraran en funcionament la propera primavera ja disposin dels accessos corresponents per a facilitar l’entrada de tots els usuaris.