​Maties Serracant: «El Govern de l’Estat ens ha portat a una fallida de la democràcia»

Referma la seva postura de no anar a declarar "voluntàriament"

El clavell, protagonista de la compareixença
El clavell, protagonista de la compareixença | Juanma Peláez
20 de setembre del 2017
Actualitzat a les 14:50h
“Avui, 20 de setembre, anar a votar a Sabadell és delicte”. Així ha començat la seva compareixença l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, precisament a la mateixa hora que hauria d’estar davant d’un jutge citat a declarar per col·laborar en l’organització del referèndum. Serracant ha enumerat tota la sèrie d’episodis viscuts des de les aprovacions de les lleis del Referèndum i transitorietat al Parlament: “entrades a impremtes, identificacions de periodistes, detenció d’alts càrrecs de la Generalitat, entrada a domicilis particulars...”. Per tot plegat, Serracant ha resumit: “El Govern de l’Estat ens ha portat a una fallida de la democràcia
 
Ha afirmat que s’està vivint “un atac a la democràcia” i que perseguir aquells que pengen cartells i fan campanya política “no és la nostra democràcia”. En definitiva, vulnerant les drets d’expressió i reunió, per tot això “no vaig a declarar davant la Fiscalia”, ha rematat i ha afegit, “no està legitimada”.
 

L'alcalde Maties Serracant a l'Ajuntament de Sabadell Foto: Juanma Peláez
 

El clavell, protagonista de la compareixença Foto: Juanma Peláez


El batlle ha remarcat que “voluntàriament” no hi anirà i sobre la possibilitat que sigui detingut pels Mossos no s’ha volgut pronunciar, “no sabem què pot passar”. En aquest sentit, ha explicat que amb els comandaments de la Policia Municipal manté i ha mantingut reunions per saber fer “una correcta interpretació de la normativa, posant per davant els drets fonamentals”.  
 
Serracant ha subratllat que es tracta “d’una decisió personal” i que manté la seva voluntat de donar “la veu al poble”. “No podem fer res més que posar-nos al costat de la ciutadania i cridar ben alt: democràcia, democràcia!”, ha exclamat.
 

Part del govern municipal i regidors del ple alçant el clavell Foto: Juanma Peláez


L’alcalde ha estat acompanyat per part de l’equip municipal i regidors del ple. En total 20 dels 27 que el conformen. Tots plegats, amb un clavell vermell a les mans.