Unes 250 persones es concentren a Sabadell en suport als polítics catalans encausats

La plaça Sant Roc torna a cridar «llibertat» per a Cuixart i Sànchez

La plaça Sant Roc demanant l'alliberament de Sànchez i Cuixart
La plaça Sant Roc demanant l'alliberament de Sànchez i Cuixart | Albert Hernàndez
02 de novembre del 2017
Actualitzat a la 13:29h

Unes 250 persones han respòs a la crida de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) per aquest dijous i s'han aplegat a la plaça Sant Roc. De fet, ha estat a la primera de les dues mobilitzacions que ha previst: la concentració, a partir de les 12 hores als centres de treball i davant dels ajuntaments, per mostrar suport als dirigents polítics encausats, contra la persecució judicial i en rebuig a la intervenció de l'autogovern català amb l'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola.

A més, d'oferir una imatge de suport als que han declarat aquest dijous, tant a l'Audiència Nacional com al Tribunal Suprem. Durant els aproximadament 20 minuts que ha durat la concentració, s'han escoltat crits de "llibertat" en referència als presidents de l'ANC, Jordi Sànchez, i d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.
 

La pancarta de l'alliberament de Cuixart i Sànchez Foto: Albert Hernàndez
 

Les banderes espanyoles i europea segueixen sense onejar a la façana de l'Ajuntament de Sabadell Foto: Albert Hernàndez


L'equip de govern municipal s'ha barrejat entre la població que s'ha reunit a les portes del consistori. 

A les 7 de la tarda, l'ANC ha convocat la ciutadania davant del Parlament de Catalunya, al parc de la Ciutadella de Barcelona, i davant dels ajuntaments de les grans ciutats i capitals de comarca. L'objectiu és dir ben fort "que el Govern de la Generalitat és el Govern del president Carles Puigdemont, per més que pretenguin des de Madrid haver-lo cessat". Tot i que a Sabadell, es farà a les 20.15 hores per enllaçar-ho amb la roda de la Pau, que cada dijous s'organitza a la plaça Doctor Robert.