VÍDEO Puigdemont incorpora l'empresari sabadellenc que es va negar a donar la mà a Felip VI

El president de la Generalitat ha fet públic aquest divendres tots els noms de la candidatura Junts per Catalunya | Fitxatges de la societat civil ocupen espais de sortida

Àlex Fenoll, fitxatge de Carles Puigdemont
Àlex Fenoll, fitxatge de Carles Puigdemont | NacióDigital
18 de novembre del 2017
Actualitzat el 20 de novembre a les 10:04h

Carles Puigdemont ja té els 135 membres definits que integraran la candidatura de Junts per Catalunya, una llista amb presència dels consellers empresonats i a l'exili, però també amb un grapat de representants de la societat civil. Entre ells s'hi troba Àlex Fenoll, l'empresari de Sabadell que es va negar a donar la mà a Felip VI quan encara era príncep, i militant del PDECat.

Va passar durant el Mobile World Congress (MWC) de Barcelona de 2014, quan Felip VI, que va assistir a la inauguració del congrés, va visitar diverses parades. En el seu recorregut va arribar a la d'Àlex Fenoll, moment en què, quan el monarca li va estendre la mà, l'empresari sabadellenc es va negar a estrènyer-li. L'argument de Fenoll li va donar a la seva negativa era "per dignitat" i per "no deixar votar els catalans" en un referèndum d'autodeterminació.
 

Àlex Fenoll, fitxatge de Carles Puigdemont. Foto: NacióDigital


Fenoll va fer-se popular a partir d'aquell fet, i des de llavors ha participat en la vida política del país d'una manera més o menys discreta. Entre d'altres, la nau de la seva empresa, Eladi Fenoll, dedicada al sector siderúrgic, va acollir al 2015 un dinar d'empresaris organitzat per Democràcia i Llibertat (ara PDECat) en el marc d'un acte de campanya del candidat al Congrés, Francesc Homs.

Més tard, al 2016, la Guàrdia Civil el va retenir per dur el CAT a la matrícula quan es disposava a creuar la frontera amb Andorra. En respondre als agents en català, assegurava el propi Fenoll, els agents li van registrar el cotxe de dalt a baix, amb el qual viatjava amb els seus dos fills. 
 

El grafit de Werens en defensa dels presos polítics. Foto: Juanma Peláez


L'últim gest de Fenoll, que ha estat molt actiu en les activitats organitzades a Sabadell des d'ANC, Òmnium i CDR, ha estat cedir un dels murs de la seva fàbrica perquè l'artista Werens hi fes un gran mural en defensa del la llibertat dels presos polítics. Fenoll concorrerà com a número 45 per Barcelona, tal i com ell mateix ha compartit a Twitter: