Ciuró posa sobre la taula recuperar el pla de construcció de l’estació Can Llong

La diputada al Congrés presenta 25 esmenes als pressupostos de diversos àmbits que afecten Sabadell i el Vallès

Redacció
14 de maig del 2018
Actualitzat a les 23:07h
L’alcaldable de Junts per Sabadell i diputada al Congrés dels diputats pel PDECat, Lourdes Ciuró, ha recuperat el Pla d’Infraestructures Ferroviàries que, entre d’altres, preveia la construcció d’una estació de Rodalies a Can Llong, entre les de Sabadell Nord i Terrassa Est. “És molt necessària per aquest barri, amb més de 10.000 habitants”, ha apuntat Ciuró i ha afegit, a més connectaria amb plaça Espanya, on hi ha Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC).
 
Ciuró ha recordat que “està pendent de licitar” i que s’hauria d’haver construït el 2015. Ha criticat que hi hagi “estacions d’AVE per a 100 habitants” i aquest barri sabadellenc hi hagi aquest dèficit.
 
És una de les 25 esmenes que ha fet els Pressuposts Generals de l’Estat que en total sumen 55 milions d’euros. La majoria són “d’infraestructures viàries i ferroviàries” que, en línies generals, “ajudaria a la sostenibilitat i el medi ambient” com ara la B-40, la connexió entre la B-40 i la carretera de Castellar per “descongestionar” de vehicles Sabadell, ja que podrien arribar directament a la C-58.
 
També l’aeroport
 
La diputada ha indicat que l’aeroport de Sabadell ha perdut “la capacitat de certificació”, és a dir, “una mena d’ITV d’aparells” que ara es fa a València I Mallorca. Això ho ha qualificat de “greuge” i li “resta competitivitat”.
 
Per tot plegat, ha resumit que es tracta de que “es posin les piles amb la pluja de milions” que van prometre, en clara al·lusió a l'Estat. En aquest sentit, ha carregat contra “els diputats catalans de Cs al Congrés que no serveixen per gaire res ni a Sabadell ni a la comarca”.